FÜLES

Szomorú hírt közölt Vitray Tamás: ez minden tervét keresztülhúzza

Kiírták Vitray Tamást az operából, nem fog fellépni Szegeden.
  • Szerző: Ripost

Meghiúsult Vitray Tamás fellépése Händel: Agrippina című operájában. A kommentátor rejtélyes karakteréről keveset lehetett tudni, majd sokáig úgy volt, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad a bemutató. Pár napja azonban kiderült, hogy az előadás közönség elé kerül az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A szereposztásban azonban már nem találni a 87 éves Vitray nevét. Ennek okát dr. Herczeg Tamástól, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójától tudakolta a Bors.

Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

„Forradalmi ötletet találtunk ki arra, hogy miként lehetne egy tévés legendát szerepeltetni az operában. Sajnos a pandémia keresztülhúzta a számításainkat, sokáig bizonytalan volt az előadás sorsa, és közben nem tudtunk elég időt szánni a történet átalakítására. Végül úgy döntöttünk, kikerül a narrátor szerepe a történetből. Vitray Tamásban kiváló embert ismertem meg, remélem, lesz alkalmunk együtt dolgozni” – mondta el Herczeg.

Vitray Tamás csalódottan vette tudomásul a döntést.

„Szomorúan kell mondanom, hogy igaz a hír. Nagyon vártam ezt a felkérést, szívesen kipróbáltam volna magam ebben a szerepben. Fontos karakter lett volna, ugyanis a narrátor hozta volna közelebb a történetet a nézőkhöz. Tizennégy napig próbáltam volna, már készültem rá, hogy hetekre leköltözöm Szegedre” – mesélte Vitray, aki új otthonának rendezgetésével tölti a nyarat.

„Kisebb lakásba költöztem a válásom után, és legalább hatvanévnyi anyag halmozódott fel, amit most igyekszem rendszerezni. Gondolkodtam rajta, hogy könyvet írok, de még nem született meg a döntés. Most az első dolgom, hogy rendbe rakjam a dolgaimat és ami nem kell, attól megszabaduljak” – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?