FÜLES

Szorul a hurok: volt élettársa ölthette meg 14 évvel ezelőtt Juditot

A rendőrség mindig is a külföldön élő férfira gyanakodott.
  • Szerző: Ripost

Mindig is sejteni lehetett: egy sötét, vészjósló titok lappang a szentesi családanya, Koncz Judit eltűnésének hátterében.

Juditnak 2006. július 21-én veszett nyoma. Az­nap megmérgezték új élettársa kuvaszát, a lakásban pedig magára hagyva találtak rá Judit akkor kétéves kislányára, Diánára. Me­sefilmet nézett egy végtelenített lejátszásra állított DVD-lemezről. Judit ruhatárából csak egy pongyola hiányzott, egyébként mindenét, még a szemüvegét is a házban hagyta. Judit eltűnését volt élettársa, D. Lajos jelentette be, aki másnap láthatásra vitte volna el magához a kis Diánát.

Mindig rá gyanakodtak

Judit családja a kezdetek óta a nő exére gyanakodott.

„Sosem felejtjük el azt az estét. Az unokánk egyedül ült az ágyon, fogta a telefont, és sírva mondta: anya elment a boltba” – emlékezett vissza korábban a Borsnak Erzsébet, Judit anyukája. Judit idős szülei sosem tértek magukhoz a tragédiából, Erzsébet hét éve belehalt a fájdalomba. Diána felügyeleti jogát az apának, D. Lajosnak ítélte a bíróság, ő pedig Angliába költözött kislányával.

Judit idôs szülei beleroppantak lányuk elvesztésébe

Fotó: Bors

Az ügyben 2015-ben indították újra a nyomozást, 2017-ben pedig előtérbe került az asszony volt élettársa. D. Lajost akkor előzetes letartóztatásba helyezték, de semmit nem tudtak rábizonyítani, így elengedték. Idén februárban 10 milliós nyomravezetői díjat is kitűztek az ügyben.

Robbant a gránát

D. Lajos Angliában sikeres céget vezetett, Diána lánya vele élt. Idén februárban azonban a férfinek jelenése volt Magyarországon: bíróság elé állt. Azzal vádolták, hogy 2006-ban, két hónappal Koncz Judit eltűnése után ő dobott gránátot a szentesi jegyző házára. A bíróság a februári döntéshozatalkor felmentette a férfit. Akkor ő maga mondta a Borsnak: semmi köze a gránátos támadáshoz, miként felesége eltűnéséhez sem.

Fotó: Bánkúti Sándor

„Nincs mit hozzáfűznöm. Tudok a nyomravezetői díjról, de nem foglalkozom vele, nem vagyok érintett az ügyben” – szögezte le a Borsnak D. Lajos. A tárgyaláson az apja mellett állt az immáron majdnem nővé cseperedett lánya, Diána is, aki végig kitartott a férfi mellett, és hitt az ártatlanságában. Akkor még nem sejthette: pár hónap múlva bilincs kattan apja csuklóján az évtizeddel korábbi gyilkosságért.

Vádalku a háttérben?

A rendőrség megtalálta és azonosította Koncz Judit maradványait. Immáron bizonyos: a nő gyilkosság áldozata lett. Európai elfogatóparancsot adtak ki D. Lajos ellen, akit Olaszországban fogtak el, most kiadatási őrizetben várja ügye alakulását. A Bors információi szerint vádalku áll a friss nyomozati eredmények hátterében. Korábban egyszer már feldobták őt: a kézigránátos ügyében rabtársa állította: D. Lajos elszólta magát a rácsok mögött. Vajon a gyilkosságról is beszélhetett? A tízmillió forintos nyomravezetői díjat még senki nem kapta meg, sőt még mindig érvényben van.

Öt évvel ezelôtt a Tiszában keresték az eltûnt asszony holttestét – akkor sikertelenül végzôdött a kutatás

Fotó: Frank Yvette

Koncz Judit testvérét tegnap nem érte utol a Bors. A tízmilliós nyomravezetői díj kitűzése után azonban nyilatkozott a lapnak. Akkor azt mondta: Judit emléke mindennap velük él.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?