Létrehozva: 2021.08.09.

Ez már biztos: Kiderült, kié lett Törőcsik Mari velemi háza

Még életében gondoskodott a legendás otthona, a velemi háza sorsáról Törőcsik Mari.

Törőcsik Mari és férje, Gyula két gyermeket neveltek fel együtt: a vér szerinti lányukat, Terézt, illetve a Vietnámból örökbe fogadott fiukat, Sont. Mindkettejüknek igyekeztek szép és nyugodt életet biztosítani.

Fotó: MTVA / Zih Zsolt

Taníttatták és féltve óvták őket, mindenképpen azt szerették volna, hogy sokra vigyék az életben. Az óvodás korú Son hamar beilleszkedett Magyarországon, és a nyelvünket is villámgyorsan elsajátította. Felnőtt korában hazatért szülőhazájába, hogy évekig ott éljen. Sokáig úgy tűnt, hogy többé nem is tér vissza Magyarországra, ráadásul Vietnámban talált magának feleséget. Később egy súlyos betegség is megtámadta, és kérdéses volt, hogy egyáltalán sikerül-e legyőznie a halálos kórt.

A Nemzet Színésze akkor a pénzt nem sajnálva segített gyermekén, vagyis milliókat utalt Son gyógykezelésére. A fiú megmenekült a haláltól, és néhány évvel ezelőtt ismét hazánkba költözött: házat vásárolt magának a Vas megyei Velemben. Azon a településen, ahol a gyermekkora jelentős részét töltötte. Csupán néhány perces sétányira lakott jótevőjétől, ám egyesek szerint viszonylag ritkán látogatta anyját. Ez fájt Törőcsiknek, de így is mindenkinek szeretettel beszélt a fiáról.

Fotó: Bors

Törőcsik néhány hónappal a halála előtt a Bors Extra magazinnak arról beszélt, hogy élete legszebb emlékei kötik a velemi házhoz, és már csak arra vágyott, hogy még egy tavaszt megérjen a festői szépségű fái közelében. Ez nem adatott meg neki, ugyanis a szombathelyi kórházban idén áprilisban elhunyt.

A gyönyörű épület több szobából áll, és a színésznő még egy külső konyhát is kialakíttatott benne. Szeretett ott üldögélni, és szeretettel fogadta vendégeit a nyugalmat sugárzó teraszán. Aktívabb éveiben szívesen rendezett ott hatalmas partikat, olyankor a főzőtudományát is megcsillogtatta.

Miután Törőcsik Mari idén áprilisban meghalt, a Bors megtalálta Sont az otthonában. Akkor nem kívánt nyilatkozni érzéseiről, mondván, még nincs arra felkészülve, hogy kiálljon a nyilvánosság elé. Nos, ez azóta sem változott, ám azzal kapcsoltban mondott néhány mondatot, hogy a lap megtudta: a legendás velemi Törőcsik-ház nem része a művésznő hagyatékának, ugyanis a Nemzet Színésze a házat még 2014-ben a lányának ajándékozta. A Bors birtokába jutott dokumentumok szerint a mű­vésznő még életében szeretett volna gondoskodni arról, hogy gyermekei között ne alakuljon ki vita a hagyatékról. Fia gyógykezelésére milliókat költött, lányának pedig szeretett velemi házát szánta – így próbálta előkészíteni a békés elmúlást. Pont olyan bölcsességgel és nyugalommal, ahogyan életét is élte. Ezzel pedig Son is egyetértett.

Van egy szép otthonom, és elfogadom anyám akaratát” – mondta tömören a Borsnak.

Az veheti meg, aki a legtöbbet ajánlja érte

Az ingatlan már sokak érdeklődését felkeltette. Nem csak turisták látogatják, akik egyelőre csak kívülről láthatják, de a helyi önkormányzat is megvásárolná, hogy emlékházként működtesse. Kérdés, hogy ez egyezik-e a tulajdonos, vagyis Teréz akaratával.

„Ritán beszélek a lánnyal a terveiről, de úgy rémlik, hogy egyszer megjegyezte, hogy annak adja el a házat, aki a legtöbbet adja érte. Abban biztos vagyok, hogy nem kíván ideköltözni” – mondta a Borsnak Margitka, Törőcsik egykori közvetlen szomszédja és mindenese.

Törőcsik Marinak egyébként Budapesten, a Vincellér utcában is volt egy lakása. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint ő volt a tulajdonosa, ám két másik családtag mellett közbenső jogszerzés címén szerepel a dokumentumban Son és Teréz neve is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin