FÜLES

„Inkább meghaltam volna” – őszinte vallomást tett Tóth Vera

A Megasztár alatt 130 kilósként megismert énekesnő, Tóth Vera egy műtét segítségével győzte le több évtizedes túlsúlyát.
  • Szerző: Ripost

Tóth Vera öt évvel ezelőtt hozta meg élete legmeghatározóbb döntését, amikor testsúlya miatt bypassműtétet vállalt. Az énekesnő eltöltött egy éjszakát a LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában, ahol drámai vallomást tett: inkább meghalt volna, mint hogy kövér maradjon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tóth Vera kiborult, az énekesnőt az őrületbe kergeti a kutyaugatás

Fotó: Markovics Gábor

Már nem volt egészséges

„Amikor feküdtem a műtőasztalon, akkor azt gondoltam, ha nekem kövéren kell meghalnom, akkor most történjen meg, de én le akarok fogyni. És nem azért, hogy szebb legyek, hanem mert már harmincéves koromban nem voltam egészséges” – jelentette ki az énekesnő, aki egész pici gyerekként is küzdött a súlyfeleslegével.

„Nagyon sokat bántottak emiatt az iskolában, a gyerekeknél kegyetlenebbül őszinték nincsenek. Eleinte csak molett voltam, úgy középiskola környékén kezdett durvább lenni. 2003-ban, amikor indult a Megasztár, 120-130 kiló voltam. Nem ez volt a kiinduló súlyom a műtét előtt, egyszerre a legnagyobb fogyásom 60 kiló volt” – mesélte.

„Téged melegít a hájad”

Verát nemcsak iskolatársai bántották az alkata miatt, hanem egy alkalommal tanára is megalázta.

„Nagyon megmaradt bennem, amikor színházba mentünk az irodalom tanárnővel. Emlékszem, anyám rám adott egy kék felsőt kis pici szoknyával, akkor sem voltam vékony, de abban a ruhában én tényleg szépnek éreztem magam. Amikor odaértünk, egyszer csak megszólalt a tanár: „Vedd fel a kabátot, Verácska! Ja, neked nem kell, mert téged melegít a hájad.” Most valószínűleg megköveznék a tanárt, ha ilyet beszólna. Akkor viszont az egész osztály ezen röhögött. Utána nyomorultnak éreztem magam” – emlékezett vissza az énekesnő, majd hozzátette: középiskolában már nem volt ennyire nehéz számára, sőt a fiúk is elkezdték érdekelni.

„Ott már volt párkapcsolatom. Tizenhat éves voltam, és egy Márk nevű fiú volt a pasim. Annak ellenére, hogy duci kiscsaj voltam, bizonyítja, hogy mennyire nem ez számított, vagy nem ez számít időnként, de én egy olyan fiúval jártam, aki az iskola legjobb pasija volt” – fűzte hozzá.

Fotó: Instagram

„Nem tudtam boldog lenni úgy, ahogy kinéztem”

Az énekesnőnek öt évvel ezelőtt volt a súlycsökkentő műtétje, ami nem csak külsőben változtatott rajta.

„Örülök, hogy sikerült önmagamra találni, és egy boldog emberré válni. Nem tudtam boldog lenni úgy, ahogy kinéztem. Ez egy folyamatos teher, ami beissza magát a hézköznapjaimba, téma marad, és elveszi azoktól a fontos dolgokról az energiát, amivel valóban foglalkoznom kellene. A zene, a karrierem, az alkotói munka. Nem bántam meg, hogy pont akkor, és nem előbb történt meg. Nekem ehhez a kérdéshez meg kellett érnem, mert ez az egyetlen esélyem, hogy lefogyjak” – mondta Tóth Vera.

A teljes beszélgetést péntek este 10 órakor a LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában láthatják a nézők.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?