FÜLES

Trump kijelentette: nem hajlandóak fizetni Harryék védelmét

Miután Harry herceg a családjával Los Angelesbe költözött, meg kell oldani a védelmüket is.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról a is beszámolt, Harry herceg és családja máris otthagyta Kanadát és átköltözött Los Angelesbe. A költözés azonban ismét több kérdést is felvetett, például azt, ki fogja finanszírozni Harryék biztonságát. Ez már Kanadában is kérdéses volt, hiszen hivatalosan az országnak biztosítania kellett a brit királyi család tagjait, ám a kanadai polgárok felháborodtak, miért kellene az ő adójukból fizetni az ilyesmit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Most az Amerikai Egyesült Államok elnöke is elég karakán módon mondta meg a véleményét.

„Nagy csodálója vagyok II. Erzsébet királynőnek és az Egyesült Királyságnak. De ettől még most, hogy Harry herceg átköltözött az Egyesült Államokba, mi nem fogjuk fizetni a védelmüket. Nekik kell fizetni” – írta a Twitterre Donald Trump.

A királyi családhoz közelálló forrás azt mondta, Harry és Meghan valóban kérni akarta az Államok segítségét, mivel a védelmük évi 8 millió fontba kerül. Trump azonban világossá tette, az amerikai adófizetők pénzéből nem látnak Harryék egy dollárt sem.

Erre válaszul a házaspár szóvivője útján azt közölte, majd ők fizetik a saját számláikat, és gondoskodnak a biztonságukról.

Azt nem tudni, a döntés miért érte őket váratlanul, főleg azok után, hogy kiszivárgott egy telefonbeszélgetés, amely során Harry durván pocskondiázta az amerikai elnököt, akinek szerinte vér tapad a kezéhez. Azt is hozzátette, hogy szerinte a világot „nagyon beteg emberek vezetik” és ide értette Trumpot is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?