FÜLES

Megérkezett a Vajna Tímea által vásárolt defibrillátor az orosházi kórházba

Az özvegy egymillió forintot utalt az intézménynek, amit kiegészítve egy modern gépet vásároltak a gyermekosztályra.
  • Szerző: ripost

Egy barátnője édesanyja hívta fel Vajna Tímea figyelmét arra, hogy az Orosházi Kórháznak szüksége lenne egy kis támogatásra. Az özvegy ezért egymillió forintot utalt át a kórháznak, amely összeget kiegészítve egy modern, nagy tudású defibrillátort vásároltak az Orosházi Kórháznak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Immár 10 éve támogatok állatmenhelyeket, fogyatékkal élőket segítő alapítványokat és gyermekkórházakat. Ám felkeltette az érdeklődésemet az a sok jó és pozitív dolog, amit az ismerősöm mesélt az Orosházi Kórházról. Utánaolvastam és azt láttam, itt rendkívül odafigyelnek a betegekre, az orvosok, nővérek fantasztikus munkát végeznek, úgyhogy eldöntöttem, segítek. A kórház főigazgatójával, SBO vezetőjével egyeztetve abban maradtunk, olyan defibrillátort vesznek az adományból, amivel gyermekek életét is meg lehet menteni” – fogalmazott a beol.hu-nak Vajna Tímea.

A támogatásként kapott 1 millió forintot az Orosházi Kórházért Alapítvány kuratóriumi tagjainak döntése alapján kiegészítették 300 ezer forinttal, így egy modern, minden igényt kielégítő defibrillátort szereztek be. Az eszköz már meg is érkezett, a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) használja majd szükség esetén.

És ezeket olvastad már?