FÜLES

Veszélyes fenevad ólálkodik Lagzi Lajcsi birtokán

A birtokon sétálva figyeltek fel véletlenül a tarajos sülre.
  • Szerző: Ripost

Nem retten vissza az embertől, de ha veszélyben érzi magát, egy oroszlánt is képes megölni. Galambos Lajos és erdész barátja közösen pillantották meg a tarajos sült Mocsán lévő birtokán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nagyon megijedtem, amikor ezt a tarajos sült megláttam, ráadásul a csapása alig 150 méterre van a házunktól. Az erdész barátom is igazolni tudja, tarajos sült láttunk, mert velem volt. Sajnos, mire lefényképeztük volna, a fák közé iszkolt. Ekkor vettük észre rajta azokat a hosszú tüskéket, amelyekkel nemcsak komoly sérülést tud okozni, hanem fertőzést is. Természetfilmben láttam, hogy oroszlánokkal is tud végezni, és az embertől sem fél. Valósággal tombol, amikor veszélyben érzi magát” – árulta el aggodalmait a Blikknek Lajcsi.

Fotó: Markovics Gábor

A veszélyes állat pont a lakóházuk közelében vert tanyát. A mulatós sztár félelme pedig nem alaptalan, hiszen a hosszú tüskéivel nem csak sebezni képes, hanem fertőzhet is, ami akár végzetes is lehet.

„Nem szívesen feküdnék kórházba tarajos sül okozta sebfertőzéssel, arról nem is beszélve, hogy mások is megfordulnak a birtokomon. A nejem is aggodalmaskodik és a gyerekeimet is feszélyezi a potenciális veszély. Kisebb példánynak tűnt, a hosszú tüskéket leszámítva akkora, mint egy tacskó, de ha a szülei is itt élnek, akkor a kutyáink komoly veszélyben vannak. Magam is tartok attól, hogy egy véletlen találkozást támadásként értékel, és megszúrhat” – részletezte Lajcsi hívatlan vendégük okozta fenyegetést.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az állat egyébként Dél-Afrikában őshonos, így valószínűleg valahonnan megszökhetett. A tarajos sült ugyanis állatkerti körülmények között szabad tartani.

Azóta már szakértők intézkedtek, felkeresték a tarajos sül csapását és vadfigyelő kamerákat helyeztek ki. Ha kiderült, hogy nemcsak egy példányról van szó, azonnal riasztani fogják az állatbefogókat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?