FÜLES

Visszavonul a Kossuth-díjas színművész: „Szeretném békésen leélni ezt a pár évet”

Mécs Károly nem vállal több szerepet, elérkezettnek érzi az időt, hogy felhagyjon színpadi életével.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas megdöbbenést okozott a nemrég Kossuth-díjat kapott Mécs Károly. A Széchenyi-örökség Okmányával kitüntetett színművész immár hatvan éve van a szakmában, és úgy döntött: jelenlegi szerepe lesz az utolsó.

A televízió nézői elsőként híres filmszerepe, A kőszívű ember fiaiból ismerhették meg. S annak ellenére, hogy a 85 éves Mécs Károly jó formában van, úgy ítélte meg, többet nem kíván színpadra lépni. Ennek okait sem titkolta.

Mécs Károly

Mécs Károly Kossuth díjas színművész
Fotó: YouTube

„Szerencsés alkat vagyok, mindig dolgoztam, sportoltam, sok mindent csináltam, talán ennek köszönhető, hogy formában maradtam. Soha nem kíméltem magam, mindenbe belefogtam és mindent is csináltam, amit kellett. De épp annyiszor voltam beteg, mint bárki más” – kezdte a Blikknek Mécs Károly, aki ma már csak egyetlen darabban játszik.

„Még egy darabban játszom, aztán visszavonulok. Ez Tamási Áron Vitéz lélek című darabja, amiben még megtartottam a szerepemet, de hát nagyon ritkán játszották a pandémia miatt, és nem tudom, mikor tűzik műsorra legközelebb. De többet már nem vállalok, szeretném békésen leélni ezt a pár évet, ami még hátravan” – tette hozzá.

Mécs Károly elmondása szerint hiányozni fog számára a színészkedés, de az biztos, hogy egy percig nem fog unatkozni.

„Hiányzik folyamatosan a színház és fog is. Rengeteg mindent csináltam és tudnék is talán még csinálni, de már nem akarok. Sok mindennel foglalkozom még ma is, zenészekkel is dolgozom, illetve különböző egyéb elfoglaltságaim és társadalmi megpróbáltatásaim vannak, úgyhogy, hála Istennek, nem vagyok teljesen elszakítva az élettől” – tette hozzá Mécs.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?