FÜLES

Zaklatási-botrány a Katonában: Több tucat áldozat várja a bejelentést

A színház kedden egy szűkszavú közleményben tudatta, hogy egyik munkatársuk erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival. Ám a nevét azóta sem hozták nyilvánosságra.
  • Szerző: Ripost

A információi szerint több tucat áldozat várja, hogy a budapesti Katona József Színház végre nyilvánosságra hozza annak a neves rendezőnek a nevét, aki több munkatársát is szexuálisan zaklatta. Színházi körökben azt beszélik, amint nyilvános lesz a férfi neve, azonnal kitálalnak a nyilvánosság előtt. A teátrum mindeközben álságos módon makacsul hallgat, és ezzel védelmébe veszi az illetőt.

Fotó: Adrián Zoltán – Origo

Keddi közleményükben csak annyit árultak el, hogy egy Üzemi Tanács összehívása után megváltak a szerződéses munkatárstól, aki november 19-e óta be sem léphet a színházba, ugyanakkor azt is rögzítették, hogy lezártnak tekintik az ügyet.

Az Origo információ szerint egy ismert rendező az elkövető, olyan színházi szakember, aki régóta zaklatta a kollégáit, és akiről jó ideje azt hallani szakmai körökben, hogy durván bánik a színészeivel.

A megtudta: egy fiatal színésznő az egyik áldozat, aki volt elég bátor ahhoz, hogy jelentse a hatalmával visszaélő kollégáját.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?