SZTÁRDZSÚSZ

Elkezdődött Győzike adócsalási pere: Erre senki sem számított

A showman meg volt győződve róla, hogy az ügyészség enyhít majd a büntetési tételen az adócsalási ügyben, de tévedett...
  • Szerző: Buster

Gáspár Győző izgatottan várta a kedd reggeli előkészítő tárgyalást, hiszen ügyvédjével együtt arra számítottak, hogy a Balassagyarmati Járási Ügyészség pénzbüntetésre enyhíti a korábban kért börtönbüntetést a 35 milliós költségvetési csalási ügyben. Az ügyész azonban nem tett ajánlatot, így gyakorlatilag nem lehet tudni, mivel kellene szembenéznie Gáspár Győzőnek, aki hitelből fizette be a vádban szereplő teljes összeget. Dr. Erdei Zoltán nem érti, miért nem kaptak ajánlatot, Győzike pedig csalódottan távozott a bíróságról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az összes ügyész megkapta a legfőbb ügyész hírlevelét, melyben arra utasította az ügyészségeket, hogy minden esetben tegyenek ajánlatot, már az előkészítő üléseken. Ez most nem történt meg, amit szóvá is tettem, de hiába. Gyakorlatilag úgy jöttünk ki a bíróságról, hogy fogalmunk sincs, milyen büntetést kérnek ügyfelemre. Persze ha pénzbüntetést kért volna az ügyész, azt sem fogadtuk volna el, hiszen a vádirat hemzseg a hibáktól. Most várjuk, hogy a bíróság kitűzze az első tárgyalást, amelyen bizonyítani fogjuk, hogy Gáspár Győző ártatlan” - nyilatkozta lapunknak a showman jogi képviselője.

Győzike szűkszavúan kommentálta a történteket.

„Nagyon csalódott vagyok! Abban bíztam, hogy – akárcsak a másik ügyben – az ügyészség pozitívan értékeli majd, hogy a vádiratban emlegetett kár teljes összegét megfizettem, de tévedtem. Megyünk tovább...” - mondta egykedvűen Győző.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?