SZTÁR

Ázsiai árvát fogad örökbe Gáspár Zsolti

Fél évvel azután, hogy hazatért az Ázsia Expressz heteken át tartó forgatásáról, Gáspár Zsoltit nem hagyja nyugodni az a szegénység, amivel szembesülnie kellett.
  • Szerző: Buster

Gáspár Zsolti emberfeletti teljesítményt nyújtva küzdötte át magát Srí Lankán, Indián és Thaiföldön. Az út során szinte végig hozta a formáját és bohóckodott, de nem kerülte el a figyelmét az a rengeteg, nyomorban élő gyermek, akikkel mindhárom országban találkozniuk kellett. Zsolti hazatérve azzal szembesült, hogy egyre többször gondol az európai szemmel felfoghatatlan nyomorra, ami már álmában is kísértette. Ezért elszánta magát és felkereste a Baptista Szeretetszolgálat Fogadj örökbe! programját.

Fotó: Ripost

„Amióta az eszemet tudom és megtehetem, támogatok gyermekeket és azt a gyermekkórházat is, ahol rengeteget tettek a kisfiamért, Nikolaszért. De ez valahogy nem enyhítette a lelkiismeret furdalásomat, ami azóta tört rám, hogy Evelinnel hazatértünk Ázsiából. Azok az apró és éhes gyerekek… Arra gondoltam, hogy muszáj segítenem valahogy. Először titokban rákerestem, hogy lenne–e lehetőség arra, hogy örökbe fogadjak egy srí lanka-i, vagy indiai árvát, de ezt a magyar törvények nem teszik lehetővé. Aztán rátaláltam a Baptista Szeretetszolgálatra, ahol van lehetőség arra, hogy havonta háromezer forinttal támogassak egy gyermeket. Körbejártam a dolgot és ez működik. Nekem ez a pénz szinte semmi, de egy ottani gyermek ennyiből ételt, ruhát és oktatást is kaphat”

- mesélte Zsolti, aki a napilap szerdai számában azt is elárulja, mire kéri játékostársait.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?