SZTÁRDZSÚSZ

Eltűnt gyereket mentett meg Gönczi Gábor

Belegondolni is félelmetes, mi történt volna, ha Gönczi Gábor nem veszi észre azt a kisgyereket, aki az egyik balatoni fesztiválon elkeveredett a szüleitől. A Tények műsorvezetője ölbe kapta a kisfiút, és addig nem nyugodott meg, amíg meg nem találták a szüleit.
  • Szerző:

Minden szülő rémálmát élte át Gönczi Gábor, amikor egy elveszett kisfiút talált feleségével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Tények műsorvezetője a balatonfüredi borfesztiválon sétálgatott a családjával, amikor észrevette, hogy néhány méterrel előttük egy kicsi gyermek halad.

Fotó: Szabolcs László

Hamar feltűnt számára, hogy a kisfiú felnőtt felügyelete nélkül kódorog, és bár sokan inkább elfordították volna a fejüket, mert nem szívesen folynak bele ilyen ügyekbe, Gábor rögtön cselekedett.

„Elkiabáltam magam a tömegben, hogy bocsánat, ezzel a gyerekkel van valaki? De ez egy fesztivál volt, tele emberekkel... Senki nem válaszolt. Ekkor szembesültem azzal, hogy eltűnt gyermeket vettünk észre. A feleségemmel azonnal ölbe kaptam, mire a gyermek üvölteni kezdett. Odavittük a rendészekhez, hívtuk a hivatalos szerveket, egyre nagyobb lett körülöttünk a tömeg. Egy férfi szólt, hogy a sétány másik végében már keresik a gyereket, adjuk csak oda neki, majd ő elviszi a szülőkhöz. Ám nekünk eszünk ágában sem volt idegennek odaadni. A kicsi közben sírt, a feleségem ezért simogatta és énekelt neki. Döbbenetes volt, de pár perc után a gyerek már ragaszkodni kezdett hozzá. Nagyjából tíz percbe telt, mire végül megtalált minket a két síró szülő, az anyuka kikapta őt a kezünkből és elmentek. Nyilvánvalóan nagyon megijedtek. Ez egy igazi rémálom, amit most mi is közvetve átéltünk. Amint visszaadtuk a kisfiút a szüleinek, egymásra néztünk Ildivel, és mindketten zokogni kezdtünk. Szörnyű volt elképzelni, micsoda sokkot élhettek át a szülei. Találtunk egy eltűnt gyereket. Aki nem élt át még hasonlót, el sem tudja képzelni, milyen borzasztó ez a szülőknek” - mondta el -nak Gábor, aki a félelmetes élmény hatására még jobban vigyáz a saját kisfiára.

A részleteket olvasd el a napilap szombati számában!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?