HŰHA

Botrány Majka koncertjén, nem hiszed el, mit tettek a rajongók

Hatalmas bulit csinált a rapper és együttese szombat este a Strand Fesztiválon Zamárdiban.
  • Szerző: Totti

A tömegben azonban voltak olyanok, akik nemtetszésüket fejezték ki, amiért kiteregette Curtis drogproblémáit. A koncerten többen azt kiabálták: Majka, áruló vagy… A rapper a színpadról szólt vissza. Mindeközben Curtis sem unatkozott, Szlovákiában koncertezett.

Nem csillapodnak a kedélyek Majka és Curtis körül az­óta, hogy az ózdi hős egy hosszú Facebook-posztban kitálalt barátja drogproblémájáról, amely a párosuk felbomlásához vezetett. Majka tette szemlátomást megosztja a rajongókat. Egyesek úgy vélik, a drogbotránnyal lejáratta Curtist, de vannak olyanok is, akik egyetértenek, sőt helyeslik, hogy Majka a kirúgással jó útra akarja terelni barátját.

Szombat este a Strand Fesztiválon a közönség sorai­ban ezek a vélemények ütköztek egymással. Ebből következett, hogy amikor Majka fellépett a színpadra, többen hangosan bekiabáltak: árulónak, besúgónak nevezték őt. A rapper nem hagyta ezt szó nélkül, de elegánsan csak annyit reagált:

Mindenki tudja, mi történt, nem fogok magyarázkodni!

– szólt vissza a bekiabálóknak Majka.

A buli aztán hatalmas lendülettel indult, immáron Curtis nélkül. Majka mindent megtett, hogy egyedül is ugyanazt a show-t nyújtsa, amit megszoktak a rajongók. Felszántotta a színpadot, pillanatok alatt fantasztikus hangulatot csinált, beleadott apait-anyait. Szinte észre sem lehetett venni, hogy két ember munkáját végzi. Úgy tűnhetett, nem viselte meg a múlt heti szakításuk Curtisszel, de amikor a közösen jegyzett Belehalok című dalt énekelte, és elért az eddig barátja által énekelt sorokig, megcsuklott a hangja:

„Kellett volna a sorstól egy büdös nagy pofon!

Ami akkorát csattan az arcomon,

Hogy eszembe sem jut, hogy melyik a rossz út,

Valami kéz, ami visszahúz!”

A dal végére összeszedte magát, és a buli utolsó felénél már a zenésztársakkal együtt ugrált a színpadon. Nyilvánvalóvá vált, hogy Majoros véglegesnek tekinti a döntését. Meg is változtatta az együttes nevét. A kivetítőn a korábbi »Curtis–Majka és a őkből« már csak »Majka és a ők« maradt. A csapat pedig már ilyen feliratú pólót viselt. A rapper nyelve azonban megbotlott a koncert végén:

A színpadon láthattátok Curtist, Majkát és az őket

– köszönt el a közönségtől. Hogy ezt megszokásból, nosztalgiából, vagy az elmúlt nyolc év emléke miatt mondta, az nem derült ki, mindenesetre nem helyesbítette magát.

 

Curtis is koncertezik

A rapper, a múlt heti kirúgása után, úgy látszik, talpra állt. Szombaton a szlová­kiai Lég községben volt fellépése, és az Instagram-oldalára feltöltött videó alapján nagyon jó hangulatú bulit csinált. Előtte még barátaival elmentek Dunaszerdahely­re, ahol a helyi csapat meccsét nézték meg. Curtis erről megosztott egy fotót Face­book-oldalára, amihez a fociklub nevét írta: DACTalán nem véletlen! Vasárnap pedig igazán különleges meghívásnak tett eleget, családi napra ment Nyíradonyba, ahol először gyerekekkel focizott, majd még egy koncertet is lenyomott.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?