Létrehozva: 2019.01.14.

Életet veszélyeztető kamuklinikát működtet az RTL volt sztárja

Elképesztõ módszerrel csal ki pénzt az emberekbõl az RTL volt sztárja, Koholák Alexa és 26 évvel idõsebb férje. Az általuk vezetett "spirituális központban" azt ígérik az embereknek: havi fixért meggyógyítják õket a cukorbetegségbõl vagy akár a rákból is. A Ripost lebuktatta a szélhámosságot.

ÉNB Alexát bevállalós lányként ismerhette meg az ország az RTL Klub képernyőjén.

A napi sorozat után azonban távozott a csatornától, hirtelen eltűnt a reflektorfényből. Amikor újra feltűnt a médiában, többek között a TV2 néhány műsorában, már egy teljesen más embert láthatott a közönség.

A dögös ruhadarabokat szolid öltözék váltotta fel és egy nála 26 évvel idősebb férfi oldalán tűnt fel, akit szerelmeként és spirituális vezetőjeként mutatott be.

„A férjem, Balázs egy többszörösen elismert gyógyító, aki áttétes rákos embereken segít itthon és külföldön is. Van olyan beavatottunk, akinek fél éve már csak hónapjai voltak hátra, és bár még vannak áttétei, ma már nem kap kemoterápiát, és nincs kórházban. Párkapcsolati, anyagi és egészségügyi problémákban is segítünk” – fogalmazott néhány hónapja a lány, aki be is állt önkéntesnek, vagyis voltaképpen toborzónak a férfi spirituális központjába.

„Addig működik, ameddig utalod a pénzt”

De mi is ez a központ, és hogyan kínál busás összegért megnyugvást és segítséget az elkeseredett embereknek? A %RIPOST% ennek járt utána.

A spirituális központ elképesztő bátorsággal kínál gyakorlatilag minden bajra megoldást. A Facebook-oldalukon úgynevezett beavatásokat hirdetnek. Egy állandó pénzösszeg ellenében szerelmet, pénzt és egészséget ígérnek az erre rászorulóknak.

Lapunk álnéven jelentkezett be az oldalon elérhető telefonszámok egyikén. Elképesztő ígéretek hangzottak el a beszélgetés során. 

 „A beavatások összege egyenként ötezer forint havonta. Ez biztosítja például pénzenergia esetén az anyagi jólétet. De vannak más csomagjaink, különböző árakkal” - mondta el a %RIPOST% munkatársának az egyik önkéntes toborzó.

Amikor azonban arról kérdeztük, hogy milyen garanciát vállalnak erre, a férfi rögtön visszakozni kezdett.

„Nem, garanciát semmire nem vállalunk! Sikerdíjat viszont kérünk! Az univerzum megnöveli a beavatás segítségével a bevételeidet, ebből pedig jutalékot ajánlasz fel a központ számára. Csak addig működik ez az egész, ameddig rendszeresen utalod a pénzt. Ezek energiacsomagok, lélekre programozottak, ezért nem kell személyesen megjelenned. Csak igényelned egy bankszámlaszámot, mondjuk az enyémet, az adataidat, nevedet, születési helyedet és címedet kiküldjük Svájcba, ahol eldöntik, hogy alkalmas vagy-e erre.

Sosem mondják azt, hogy nem vagy alkalmas, mert a beavatásra mindenki jogosult.

Több csomagunk is van ezen kívül, a párkapcsolat-bevonzó szolgáltatásunkkal összetalálkozol azzal, aki hozzád illik, és megtalálod az igazit."

„Soha többé inzulin”

Ez már túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen, de itt érdekes fordulatot vett a beszélgetés. Kollégánk egy rokona cukorbetegségére kereste a gyógyírt. Nem meglepő módon az önkéntes erre is tudta a megoldást.

„Van lehetőség ebből meggyógyítani, hogy soha többé ne kelljen inzulint alkalmaznia?" - hangzott a kérdésünk.

„Persze!” - vágta rá a fiatal férfi. „A beavatás csírájában, sejtszinten fojtják el a betegségeket. Rákos, cisztás betegségeket is megszüntetünk, és az illető soha az életben nem lesz beteg, ha ezt az energiacsomagot egész életében kéri.”

Alexa: "Nem vagyunk drágák!"

Koholák Alexa, akit az önkéntessel folytatott beszélgetés után újságíróként kerestünk meg. Az egykori modell szavai árulkodóak: munkatársunknak már sokkal óvatosabban fogalmazott, mint kollégája. Abban viszont mindketten egyetértenek, hogy bármilyen betegséget képesek gyógyítani.

„A rákos betegek esetén általában kell egy-két hét az átálláshoz. Attól függ, mennyire súlyos a betegség. Addig kemoterápiát kell kapnia az illetőnek, mert néha kell fizikai segítség. A legolcsóbb szolgáltatásunk ötezer forint.

Ne mondd, hogy ennyi pénze nincs valakinek erre! És mi nem vagyunk drágák, csak hogy tudd.

Ez egy jelképes összeg, mert a kinti svájci központ nem engedi meg, hogy teljesen ingyen dolgozzunk, mert kell egy működési alap. Nagyon sok ember van, aki a fizetésük harminc százalékát nekünk adja, mert segítettünk neki” - fogalmazott néhány hete Alexa, akit a napokban újra megkerestünk. 

El lehet hagyni a gyógyszert

Arra a kérdésünkre, hogy a cukorbetegséget konkrétan képesek-e teljesen meggyógyítani, egyértelmű választ adott.

„Teljes mértékben meg tudjuk gyógyítani a cukorbetegséget. De stádiumtól függ, mert különböző szintjei vannak. Az elején Balázs és a svájci központ az orvosokkal konzultál, hogy szükség van-e gyógyszerre vagy orvosi beavatkozásra. Egy daganatos betegnél sem lehet egyik pillanatról a másikra elhagyni a gyógyszert, mert az nem úgy működik. Az elején az egy kiegészítő gyógymód, később pedig a lelki problémák megoldása után el lehet hagyni a gyógyszert.”

Alexa ezután arról beszélt a lapunknak, hogy gyerekeket is szívesen gyógyítanak.

„Balázs csodálatos dolgokat tesz” - áradozott első beszélgetésünk alkalmával a férfiról. „A svájci központunk engedélyt adott arra, hogy ingyen segítsünk rákos beteg gyerekeknek. Egy leukémiás fiúval már fel is vettük a kapcsolatot” - fogalmazott.

Hogy mindezen bevételeket miként számolják el jogszerűen, nem lehet tudni, ugyanis a %RIPOST% kiderítette, hogy a spirituális központ nevét viselő cég végelszámolás alatt áll.

Ez azt jelenti, hogy számlaképtelen, tehát nem tudja jogszerűen leadózni a jóhiszemű emberektől a bankszámláikra érkező beavatási összegeket.

Börtön is járhat érte

A %RIPOST% megkereste dr. Kamarás Pétert, aki jogi szakértőként vizsgálta meg az ügyet. „Ma Magyarországon csak orvosi vagy természetgyógyászi végzettséggel, illetve engedéllyel gyógyíthat. Ezek nélkül kuruzslásnak minősül az adott tevékenység, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. De ebben az ügyben több kérdés is felmerül például a svájci központtal kapcsolatosan. Ha a történet nem megalapozott, márpedig ez így meseszerűen hangzik, akkor az illető jogtalan haszonszerzés céljából más embereket tévedésben tart, tehát fennáll a csalás törvényi tényállása. Viszont a gyógyulást még egy orvos vagy egy természetgyógyász sem garantálhatja” - mondta el a %RIPOST%-nak dr. Kamarás Péter. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben – Egyedül Ukrajna nem ítélte el az oroszországi vérengzést

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Nagyon morbid: Szexoldalon tűnt fel Diana hercegné hasonmása — Fotók

HŰHA

Büfés forradalmár? Nagy Ő Virág szendvicseket osztogatott volna a szabadságharcban

HŰHA

"Szilikoncicim van" - többször is megműttette a mellét a Kőgazdag Fiatalok bombázója

HŰHA

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

HŰHA

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

HŰHA

Kommentekből írt extrém locsolóverseket a magyar tiktokker

HŰHA

Szépséges királynő: elképesztő szettben jelent meg az Operaházban Kiszel Tünde