Létrehozva: 2018.08.13.

Elképesztő praktikákkal védekeznek a hazai sztárok a hőség ellen

Napok óta tart a hõségriadó, és az idõjósok szerint még jó ideig kitart a kánikula.

Vizes törölközővel hűsíti magát

Csonka Pici kollégáival éppen a legnagyobb melegben próbálta az Apáca Show-t, aminek péntek este volt a premiere. Pici azonban szakított időt arra, hogy a bemutató előtt kimenjen a strandra.

„Imádom Szegedet, de a hőség az itt is hőség - nevetett Csonka András. – Először elmentem autót mosni, már az a vízpára is jólesett. Utána megreggeliztem, és amikor éreztem, hogy még melegebb lesz, mint előző nap, kimentem a strandra. Szinte ki sem jöttem a hideg vízből, de amikor kifeküdtem a napozni, még akkor is a fejemre tettem a vizes törölközőt. Ez a megoldás egyébként nálam bevált, ha tehetem, mindenhova viszek magammal egy nedves kendőt, nehogy hőgutát kapjak.”

Munka után medencézik 

Szorcsik Viki szinte egész nyáron dolgozik, nemrég kezdett forgatni egy magyar sorozatban. A stúdióban azonban a kinti hőfoknál is többet mutat a hőmérő.

„A filmstúdióban sajnos nem nagyon mozog a levegő, és a kinti közel negyven fokhoz képest bent legalább tízzel több van. Legtöbbször ezért éjszaka forgatunk, de ez sem segít, a lámpák ugyanis nagyon fűtenek... Ennek ellenére élvezem a munkát, csakis ennek köszönhetően bírom elviselni a hőséget. Egyébként igyekszem minél több hideg vizet inni, és amikor éppen nem dolgozom, azonnal rohanok édesanyámék panziójába, és belevetem magam a medencébe.”

Vízpermettel éli túl a meleget

Horváth Éva kisfia, Kristóf mindössze négy hónapos volt, amikor télen Balira repültek. Ott akkor rekkenő hőség volt, így amikor hazajöttek, hiába volt már Magyarországon jobb az idő, a kisfiút folyton be kellett takargatni, mert fázott.

„Kristóf kint hamar alkalmazkodott az időjáráshoz, egyszerűen azt szokta meg, így amikor visszajöttünk, próbáltam mindent elkövetni, hogy szépen lassan hozzászokjon a hazai klímához. Az utóbbi napok száraz kánikulája azonban neki is sok, ehhez nem lehet hozzászoktatni! Természetesen nagyon figyelek arra, hogy mikor megyünk ki sétálni, adok rá baseballsapkát, és ha vízparton vagyunk, gyakran kenem a bőrét nagy faktorszámú naptejjel. Én nála talán kicsit nehezebben viselem a hőséget, mert kisfiam miatt a légkondit óvatosan használjuk, így gyakran vízpermettel szoktam magam felfrissíteni.”

Jéggel hűti magát és nudizni jár

Varga Viktor mindig is imádta a vizet, most is közel lakik a Dunához. S bár szereti a nyarat, ez a hőség rajta is kifog.

„Édesapám sportember volt, így gyermekkoromban sokat jártunk úszni, kajakozni, így ha tehetem, most is sokat vagyok a vízparton. Ha viszont nincs időm rá, a harmadik emeleti lakásom teraszán élvezem a nyarat. Sikerült kialakítani ott egy zuhanyzót, így amikor itthon dolgozom, van, hogy tízszer is kimegyek lezuhanyozni. Ha az sem segít, leborítom magam egy nagy vödör jéggel. A hűsítő priznic után hamar megjön az ihlet, így könnyebben megy a zeneszerzés! Szabadidőmben gyakran leugrom a Lupa-tóra vagy ha nudizni támad kedvem, egy Pest melletti bányatónál hűsölök."

A Duna-parton vészelik át a kánikulát

Laky Zsuzsi és családja úgy érzi, jól döntöttek, amikor Gödre költöztek. Kertes házuk ugyanis pár percnyi sétára van a Dunától, ami segít nekik túlélni a napok óta tartó hőséget.

„Én jobban szeretem a természetes vizeket, mint a strandokat – mesélte a 2003-as Európa szépe. – Tényleg nagy adomány, hogy ilyen közel van a Duna. Sokat lejárunk a partra, hiszen ott valamivel hűvösebb van.  Az utóbbi napokon hőhullámain azonban már ez sem segített. Egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy mikor mehetünk le, mert egész nap vészesen magas volt az UV-sugárzás. A két lányomnak ebben a hőségben rendszeresen behűtök gyümölcsöt és ivólevet. A lakásban nincs légkondi, mert nem szeretjük, így esténként, amíg kihűl a lakás, a Duna-parton sétálunk, ahol olyankor már kellemesen mozog a levegő."

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszületett az ítélet, egy vagyont kell fizetni Cristiano Ronaldónak

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

metropol.hu

Máris lecsaptak Szoboszlai távozó edzőjére: kiderült, mit csinál nyártól Klopp

ripost.hu

Baleset történt Győrben: halálgömbből zuhant a mélybe a motoros

hirtv.hu

Egy év felfüggesztett börtönre ítélték Ihász Sándort

origo.hu

Brutálisan összeverték Miley Cyrust

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Aurelio mégsem változott meg? Videóban őrjöng az interneten

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

HŰHA

Döntött a Házasság első látásra Petrája: ez lesz a kapcsolat vége?

HŰHA

Durván lecsapott Harryre és Meghan Markle-re egykori alkalmazottjuk: „Mintha tinédzserekkel dolgoztam volna!”

HŰHA

Hatalmasat csalódott a Házasság első látásra Hildája: "Nem tudok vele őszintén beszélni"