HŰHA

Fájdalmas döntés: eladhatja az özvegye Klapka György otthonát!

Az Aranyember januári halála óta a családnak sikerült mindenben megegyezni, ám nem maradhat minden a régiben.
  • Szerző: Ripost

Nagy döntés előtt áll Klapka György özvegye, Marika. Õ ugyanis az a személy, aki egyedüliként megörökölte a budai Klapka-villát, amelyben az üzletemberrel és a kutyákkal élt együtt

Az asszony most azt fontolgatja, hogy eladja a hatalmas házat, egyrészt, mert egyedül szinte elveszik benne, másrészt pedig túl költséges volna fenntartani. A döntés nehéz, hiszen nagyon sok érv és ellenérv sorakozik egymás mögött.

"Egyrészről rengeteg emlék köti oda, de másrészről annyira nagy az a ház, hogy nagyon sokba kerülne fenntartani, egyedül pedig tényleg elveszik benne az ember. Így Marikában valóban felmerült, hogy eladja" - árulta el a Blikknek Klapka György legkisebb gyermeke, Sandy.

Klapka cégével már egészen más a helyzet, azt a családnak esze ágában sincs felszámolni. Sandy lett a cégvezető, és körülbelül egy hónap múlva ezt már hivatalos dokumentumokkal is igazolni tudja majd. 

"Egyelőre zajlik a hivatalos ügyintézés, talán egy hónap, amíg megtörténik az átíratás a hagyaték szétosztása után, de igen, a testvéreimmel abban egyeztünk meg, hogy én vezetem a céget.

Õk szintén tulajdonosok, de én leszek az ügyvezető igazgató

 - fogalmazott a Blikknek Sandy. 

A közgazdászként végzett lány eleinte hónapról-hónapra élt, csak az volt a célja, hogy hó végére kifizesse a számlákat és az alkalmazottakat is. Azóta azonban jártasabb lett a cégvezetésben, és bár meg szeretné őrizni apja emlékét, kész változtatni a régi szokásokon.

"Én nem vagyok az apám. Persze fontos, hogy megőrizzük, amit ő felépített, de nem tudnék úgy élni, hogy a saját személyiségemet ne vigyem bele az üzletbe."

Sandy a nagy döntések előtt mindig édesapjára gondol, irodájában pedig gyakorta elbeszélget annak portréjával is.

És ezeket olvastad már?