Kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztben meghempergetjük a húst. A zsírt felforrósítjuk, a hússzeleteket rövid ideig hirtelen sütjük. Majd kivesszük a hússzeleteket és a serpenyőbe tesszük a következőket: sok hagyma, két zöld paprika, egy paradicsom, héja nélkül, pirospaprika, hegyes zöld paprika, vagy erős Pista. Visszapakoljuk a megsütött húsokat, és ízlés szerint összetört fokhagymát, borsot teszünk hozzá. Lassú tűzön, lefedve összefőzzük. Libazsírban a snidlinget megpároljuk, és a héjába sült burgonyát összekeverjük vele.
Citromos szelet
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg jéghideg vaj
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- 4 tojás
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg liszt
- csipet só
A sütőt előmelegítem 170 fokra. A jéghideg vajat a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összemorzsolom, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állagú legyen. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleszórom a morzsát. Kézzel (ill. pohár oldalával) teljesen belenyomkodom, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjak. Beteszem a sütőbe, 20-25 percig sütöm, amíg világosra sül. Amíg sül, kikeverem a tetejét: a tojást fehéredésig keverem a cukorral. Hozzáadom a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport, csipet sót (ha használok, a likőrt), és teljesen csomómentesre keverem. Amikor a tészta megsült, ráöntöm a masszát. Visszateszem a sütőbe és 20 percig sütöm, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni. Rombuszokra vágom, és megszórom sok porcukorral. Hűtőben néhány napig eláll, és tökéletesen fagyasztható.