A operettszínésznõ elképesztõ csodákra képes a konyhában is! Megnyalod mind a tíz ujjad ettõl a menütõl, ráadásul még a pénztárcád mélyére sem kell nyúlnod!
Megtisztítjuk a leveshúst és a velős csontot, valamint a leveszöldségeket is. A hagymát kettévágjuk, és a tűzhely lapján megbarnítjuk. Az összes hozzávalót 1,5 - 2 liternyi hideg vízben feltesszük főni, sózzuk és 1-1,5 órán keresztül lefedve lassú tűzön főzzük. Fűszerezzük pár szem egész borssal, két gerezd fokhagymával, 1 csokor zellerlevéllel.
Mogyorós palacsinta
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 dl tej
- mogyorókrém
- olaj
- 10 dkg liszt
Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, ízesítsük egy csipetnyi sóval. Kezünkkel készítsünk a közepébe egy mélyedést, majd üssük bele két tojást. Öntsünk hozzá 0,5 dl félzsíros tejet és egy evőkanál étolajat. Kezdjük el habverővel keverni a közepétől kiindulva addig, míg a tojás, az olaj és a liszt összekeveredik, majd keverjük sima tésztává. Utána kis adagokban keverjük hozzá a maradék 2,5 dl tejet. Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, majd egy evőkanál olajjal csorgassuk meg. Öntsük bele a palacsintatésztát, és a szokásos módon süssük ki. Még forrón mogyorókrémmel töltsük meg.