HŰHA

Fülöp herceg legkeményebb beszólásai: Sokakat hozott zavarba élete során

A 99 éves korában elhunyt edinburgh-i herceg soha nem törődött azzal, hogy miket mond és kinek. És többek közt emiatt volt annyira szerethető.
  • Szerző: The_M

Soha nem volt és valószínűleg nem is lesz még egy olyan szórakoztató és szabadszájú tagja a brit királyi családnak, mint amilyen Fülöp herceg volt. Amellett, hogy mindent megtett a királynő és a korona szolgálatáért, soha nem csinált titkot abból, ha valahol unatkozott. Mindig kendőzetlen őszinteséggel beszélt, és ezzel sokakat hozott zavarba vagy kellemetlen helyzetbe. Ugyanakkor még többen voltak, akik remekül szórakoztak Fülöp beszólásain.

Fülöp volt az őszinteség hercege

Fülöp volt az őszinteség hercege
Fotó: Northfoto

A velük tartó angol kisiskolásoknak azt mondta 1986-ban, hogy ha sokáig Kínában maradnak, akkor ők is „csíkszeműek” lesznek.

„Még mindig lándzsákkal dobáljátok egymást?” – tette fel a kérdést egy ausztrál őslakosnak Ausztráliában, aki egyébként sikeres üzletember volt akkoriban.

Amikor meglátott a rá várakozó tömegben egy fiatal nőt, aki piros, cipzáras ruhát viselt, odasúgta a mellette álló rendőrnek, hogy „Tuti letartóztatnak, ha lecipzárazom azt a ruhát.”

Egy csapat nőtől megkérdezte a beszélgetés közepén, hogy ők kitől kuncsorognak pénzért. A hölgyek nem sértődtek meg, válaszoltak, hogy a férjeiktől, akiket egyébként pénztárcának becéznek otthon.

Miközben a meghívott civilek bemutatkoztak neki a Buckingham-palotában rendezett éves kertipartin, egy magát designerként bemutató férfinak azt mondta, hogy a szakálla design-ja nem sikerült valami jól.

Egy helyi nő ajándékkal kedveskedett neki Kenyában, amire azt mondta: „Mondja csak, maga ugye nő?!”

„Na, hányan vannak bedrogozva? Pont úgy néz ki, mintha be lenne kábítoszerezve” – mutatott rá vigyorogva egy 14 éves srácra a londoni bangladesi ifjúsági klubban.

„Akkor szükségünk lesz füldugóra” – reagált, amikor megtudta, hogy Madonna énekli a Halj meg máskor című James Bond-film főcímdalát.

Egy női tengerészgyalogostól megkérdezte, hogy sztriptíz-táncosként került-e a hajóra.

„A maguk országa az egyik leghírhedtebb központja a veszélyeztetett fajok illegális kereskedelmének” – így vette át a kitüntetését a thaiföldi államtól.

Nigéria népviseletben lévő elnökével közölte, hogy úgy néz ki, mint aki lefekvéshez készülődik.

„Maga még nem lehet itt régen, ugyanis nincs sörhasa” – mondta egy brit turistának, akivel véletlenül találkozott 1993-ban a budapesti látogatása során.

Egy Pápua Új-Guinea megjárt brit kalandornak: „Szóval megúszta, hogy megegyék. Remek.”

Az 1981-es gazdasági válságot így kommentálta: „Néhány éve mindenki azt mondta, hogy több szabadidőt akarnak, túl sokat dolgoznak. Most mindenkinek több ideje van pihenni, de most azért panaszkodnak, hogy nincs munkájuk. Úgy tűnik, az emberek nem tudják eldönteni, hogy mit akarnak.”

Amikor megkérdezték, hogy mennyire nehéz megélni Angliában, ezt válaszolta: „Nézze csak meg Tom Jonest! Az az ember milliomos, miközben bűn rossz énekes.”

„Mind úgy néztek ki, mint Drakula unokái” – mondta egy csapat piros egyenruhás iskolás lánynak.

„Bárcsak kikapcsolta volna a mikrofonját!” – fejezte ki nemtetszését Elton John fellépése közben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?