HŰHA

Most érkezett: Megszületett az elsőfokú ítélet Lajcsi ügyében, íme a részletek

Szerdán reggel elkezdődött Galambos Lajos ügyének tárgyalása a Budaörsi Járásbíróságon, ahol a bíróság ítéletet is hozott.

Megszületett az elsőfokú ítélet Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi régóta húzódó ügyében! A trombitást lopásban és két rendbeli vesztegetésben találták bűnösnek. 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, három év közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság. Emellett ötmilliós költség megfizetésére kötelezték őt a harmadrendű vádlottal közösen, valamint 15 millió forintos vagyonelkobzást rendeltek el a zenész vagyonára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Galambos Lajos

Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Ahogy korábban a is megírta, Galambos Lajost – nyolc társával együtt – áram-, víz- és gázlopással, valamint vesztegetéssel vádolta meg az ügyészség. A büntetőper csaknem hat esztendeje tart, és bár a júliusban a tárgyalási jegyzék alapján már mindenki az ítélethozatalra készült, azt szeptemberre halasztották.

Az ügyész az erre a bűncselekményre kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól, és Galambos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte, ám az ő esetében a minimumértékhez közelítő két év büntetést tartott megfelelőnek.

Szerdán reggel megkezdődött a tárgyalás a Budaörsi Járásbíróságon, ahol azonban sem a trombitás, sem a felesége nem jelent meg.

Fotó: Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?