HŰHA

Hihetetlen, benne felejtették a főszereplőnőt a hideg Dunában

Már az első vetítési napon 10 982-en nézték meg a nyár új magyar filmjét.
  • Szerző: Ripost

De hogy az új film sikeréért mennyi ember dolgozott, hogy mennyi idő alatt készült el a végleges verzió és, hogy mennyi ruhára volt szükség, abba eddig senki nem gondolt bele. Nos, mi utánajártunk.

Ki gondolta volna, hogy mi mindenre van szükség egy film készítése közben és mennyi mindenre kell odafigyelni. Az biztos, a Pappa Piának csak az előkészületei majd egy évig tartottak. Meg kellett találni a tökéletes helyszíneket, ki kellett választani a 130 szereplőt.

Ahogy ezek megvoltak, fel kellett építeni azt az öreg csónakházat, ami körül a cselekmény zajlik. Ennek a később romkocsmává átalakított faháznak a felépítése két hónapba került. Több héten keresztül zajlott a szereplők méretlevétele és a mintegy ezer garnitúra ruha beszerzése. A forgatás ötvenkét napot vett igénybe, ezalatt mintegy háromszázan dolgoztak a produkción: csak a színészek, táncosok a statiszták 130-an voltak, húsz szakember, aki a hang és fénytechnikáért felelt, több díszletező és akkor még nem beszéltünk a körül-belül húsz sminkesről és fodrászról.

Egy-egy forgatási napon mintegy ötszáz liter víz és több száz szendvics fogyott. Ha már a számoknál tartunk: a zenés vígjátékhoz két főcímdalt is írt Rakonczai Viktor, de a filmben egyébként 15 dal csendül fel, amiben összesen 36 szerző közreműködött.

További érdekességeket is megtudtunk Csupó Gábortól, aki azt sem titkolta el, hogy történtek vicces dolgok forgatás közben.

„Az egyik főszereplőnőt, Ostorházi Bernadettet a motorcsónak verseny jelenet forgatásán véletlenül benne felejtették a Dunában, úgy kellett visszamenni érte - mesélte nevetve a rendező, aki csak ennek a filmnek a kedvéért jött haza Amerikából. – De olyan is előfordult, hogy a 13 fokos hidegben Bernire és Kováts Verára az esőgépből – amihez a Duna vizét használtuk - folyt a víz, több órán keresztül, mert legalább négyszer újra vettük azt a jelenetet. Szegények már majd megfagytak és a végén még bele sem került az a rész a filmbe. Egyébként sokan nem gondolnák, hogy az utómunkálatok több hónapon keresztül zajlottak, tehát több időt vett igénybe, mint maga a forgatás.”

Nézői vélemények
Nagyon élveztem, hogy újra lettek hangszerelve a dalok, és amikor Mara énekelt, végig libabőrös voltam. Nagyon jó zenéket gyűjtöttek össze az alkotók. – mesélt a filmről Bátori Kitti.
Szüleimmel jöttem a filmre, mert ők imádják a retro zenéket. Én annyira nem voltam oda ezekért a számokért, de valahogy modernebbek lettek a filmben, úgyhogy örülök, hogy végül megnéztem. - mesélte Csiszár Vanda friss élményeit a film után.
Eddig is szerettem Stohl Andrást, miatta néztem meg igazából a filmet. Hatalmasat alakított, nagyon vicces a karaktere.- nyilatkozta riporterünknek Mráz Nelly.
Nagyon szeretem Szabó Kimmel Tamást, eddig főleg csak színházban láttam, de most sem csalódtam benne. Nagyon jól hozta a karaktert, és szuperül énekel.- mondta lapunknak Pintér Tamás.
Igazi nyári hangulatú film, könnyed és vicces, a színészek pedig remekül játszanak. –lelkendezett Szász Marianna.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?