HŰHA

Jótékonysági árverés: több, mint fél milliót gyűjtöttek össze az Exatlon versenyzői

A versenyzők mellett két parakajakos, Varga Katalin és Kiss Péter is kiállt a jó ügy mellett.
  • Szerző: Ripost

A Civilút Alapítvány, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Ergométer Szövetség online jótékonysági árverést szervezett a Magyar Szervátültetettek Szövetsége javára, melyhez az Exatlon Hungary három versenyzője is csatlakozott. Busa Gabi, Kempf Zozo és Böjte Dave mellett két, nagyszerű eredményeket elért parakajakos, Varga Katalin és Kiss Péter is a nemes ügy mellé állt. Licitálni a sportolók által aláírt pólókra lehetett, amelyre rengeteg ajánlat érkezett.

Végül a póló 500 ezer forintért kelt el, míg a sportolók 100 ezer forintot eveztek hozzá a végösszeghez, a jelképes csekket pedig Palik László adta át a Magyar Szervátültetettek Szövetségének .

Fotó: TV2

„Nagyon köszönjük a Civilút alapítványnak, valamennyi szervezőknek, résztvevőnek ezt a nagyszerű kezdeményezést és a felajánlásokat. A befolyt összeggel a vidéki sportlehetőségeket fogjuk bővíteni, támogatni” – fogalmazott a Facebookon a Magyar Szervátültetettek Szövetsége.

Az Exatlon női győztese hozzátette: számára nem volt kérdés, hogy kiáll a kezdeményezés mellett. „Gondolkodás nélkül fogadtam el a felkérést és álltam az ügy mellé. Abszolút egyetértek az esemény jelmondatával: Minden sport mindenkié! Meg kell teremteni a lehetőséget, hogy az ép és a parasportolók is ugyanolyan körülmények között tudjanak edzeni, sportolni. Ezzel az akcióval próbáltuk meg felhívni erre a figyelmet!” – mondta a -nak Busa Gabi.

📈Jótékonysági licitálás, amivel a magyar szervátültetettek szövetségének sportolóit támogattuk. A jótékonysági licitálás végére 600 ezer forintot sikerült összegyűjteni. ✌️Ez egy nemes célért ment.Köszönjük a támogatást és aki részt vett benne! 👥Minden sport mindenkié! #civilut

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?