HŰHA

Kamera rögzített mindent: válaszolt a BKV Zana József fenyegetésére

A színész pár hete súlyos balesetet szenvedett a Dózsa György úti metró mozgólépcsőjén.
címkék:
  • Szerző: ripost

Ahogy arról a %% is beszámolt, Zana József a beváráslásból hazafelé tartva a Dózsa György úti metrómegálló mozgólépcsőjén szenvedett súlyos balesetet. A színész szerencsére törések nélkül megúszta, azonban napi rendszerességgel kell látogatnia a Honvédkórházat. A baleset után jogi képviselője, dr. Lichy József elmondta, ügyfelével egymillió forintot követelnek a BKV-tól kártérítésként.

A Blikk állítása szerint, a BKV most kiadott egy közleményt, miszerint a balesetről videófelvételük van, és leírták azt is, mi történt pontosan.

"Zana József a metrószerelvényből kiszállva a mozgólépcsőhöz ment, amire úgy szállt fel, hogy mindkét kezében tartott valamit, ami zavarhatta a kapaszkodásban, sőt megakadályozta azt. A mozgólépcső a vonat beérkezésekor tartalék üzemmódban működött, majd amikor utasok közelítettek a berendezéshez, az az üzemi sebességre állt át. Zana úr a 12. utas volt, aki a mozgólépcsőre lépett, ami akkor már egyértelműen üzemi sebességgel járt. Fontos kiemelni azt is, hogy a mozgólépcső nem gyorsított, lassított, vagy állt meg a baleset előtt.

"Zana úr rálépett a mozgólépcsőre, kezében a két csomaggal és a mozgólépcső bal gumikorlátjára támaszkodott. Nekidőlt a gumikorlátnak, majd szinte azonnal elveszítette az egyensúlyát, és hátraesett. A baleset után a mozgólépcsőt az esés után kb. 10 mp múlva az utasok leállították.

A felvételek alapján a balesetet tehát nem a mozgólépcső bizonytalan működése okozta, hanem az utas egyértelmű egyensúlyvesztése.

A BKV azt írja, amennyiben a mozgólépcső hibás üzemeléséről tudomásuk lett volna, azonnal kivonják a forgalomból a hiba elhárításáig.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?