HŰHA

Kiderült a titok: váratlan fordulat Pécsi Ildikó végrendeletének ügyében

Az eddig is köztudott volt, hogy a december 5-én elhunyt Pécsi Ildikó a halála előtti években többször is megváltoztatta a végrendeletét. Azt azonban eddig senki nem tudta, hogy a Kossuth-és Jászai díjas színművésznő nem csak egy testamentumot fogalmazott meg!
  • Szerző: Doris

Pécsi Ildikó már fiatal színésznőként kitűnt a pályatársai közül, feltűnő szépségét nem lehetett nem észrevenni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A december 5-én elhunyt színésznő szerelmi élete sem a szokványos módon alakult, fél évszázadon átívelő szerelme a labdarúgó Szűcs Lajossal minden forgatókönyvírót megihletne. Ám Ildikó nemcsak ezekben mellőzte a konvenciókat, de a testamentumát illetően is.

Eddig mindenki úgy tudta, a színésznő egyetlen végrendeletét dr. Magyar György, a néhai házaspár ügyvédje, jogásza és vagyonkezelője őrzi, éppúgy, mint a nyáron elhunyt Szűcs Lajos végakaratát is, aminek a hagyatéki eljárása már elindult.

„A halál esetére szóló rendelkezést, ahogyan korábban Pécsi Ildikó, férje is irodánkra bízta. Külön-külön rendelkeztek” – nyilatkozta nemrég a jogi szakember az egyik napilapnak.

A újra megkereste dr. Magyart, aki meglehetősen szűkszavúan válaszolt a kérdésünkre.
„Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy ebben a témában nyilatkozzam” – jelentette ki, rövidre zárva a diskurzust.

Lapunk erre megkereste L. Péterfi Csabát, Ildikó fogadott fiát és egyben legfőbb bizalmasát. Megtudtuk, hogy a színésznőnek van egy másik végrendelete is.

Fotó: Facebook

„Ildikónak van egy végrendelete, ami állítólag dr. Magyar Györgynél található. Tudomásom szerint azonban a színésznő készíttetett egy másikat, ami későbbre datálódik. Ez nem sokkal a halála előtt készült. A tartalmáról természetesen nem adhatok ki információt” – mondta lapunknak L. Péterfi.

Pécsi Ildikó szellemi örökségét a fogadott fia viszi tovább

Pécsi Ildikó L. Péterfire bízta önéletrajzi könyvének befejezését, aki mindenről egyeztet a színésznő fiával, Szűcs Csabával. Így a könyv is szóba került.
„A hangfelvételek már nálam vannak, ezeken a régi nagy szerelmeiről is őszintén beszél. Szeretnénk kiadni a könyvet, elképzelésem szerint régi nagy pályatársai is nyilatkoznak majd benne” – árulta el a -nak a fogadott fiú.

 

És ezeket olvastad már?