HŰHA

Kísért a múlt: újra meggyűlt a Viszkis baja a törvénnyel, ezt tette

A Viszkisként elhíresült Ambrus Attilát megbírságolták, de utána egyből közösen ivott egy whiskyt az ellenőrrel.
  • Szerző: Ripost

Ismét meggyűlt a baja a törvénnyel Ambrus Attilának. Ezúttal adóvétséget követett el, ráadásul a tetthelyen whiskyzett is, mégsem menekült el a felelősségre vonás elől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Ambrus Attila első gyermeke, Anna születése óta ugyan nem jár minden héten vásárokba kerámiáival, könyveivel és DVD-ivel, de nagyobb rendezvényeken azért feltűnik. A dunaszerdahelyi Csallóközi Vásáron évek óta visszatérő vendég, így idén szeptember közepén is megjelent a portékáival. Ám alig pakolt ki a standján, máris megbüntette a helyi vámhatóság.

„Rögtön az első nap sikerült beleszaladnom a késbe. Egy ember DVD-t vásárolt tőlem, én pedig sajnos nem adtam nyugtát. Aztán kiderült, hogy a vásárló a helyi adóhatóság embere volt” – mesélte a Borsnak a Viszkis.

„A vámos tudta, hogy én va­gyok a Viszkis, és közölte, hogy szerinte jó gyerek vagyok, ezért csak 330 euróra, vagyis nagyjából 110 ezer forintra büntetett meg” – mondta a Viszkis, akit akár 3000 euróra (egymillió forintra) is megbírságolhattak volna, az ilyen vétségeknek ekkora összeg a legmagasabb büntetési tétele. Ambrus belátta, hogy hibázott, ezért esze ágában sem volt kibúvót keresni vagy mentegetőzni.

„Ostoba voltam, pedig mindig kínosan ügyelek ezekre a dolgokra, mert a múltam miatt rám külön figyelnek, de most a nagy kapkodásban mégis hibáztam. A standom közvetlenül a vásár bejáratánál, elég jó helyen volt, mivel az egyik helyi étteremtulajdonos beengedett magához, a sors azonban mégis elvett tőlem plusz 110 ezret, amivel így végül a szlovák államot támogattam. De úgy voltam vele, hogy le van sz*rva a bírság, hiszen én hibáztam” – magyarázta.

A történet pikantériája, hogy a Viszkist végül még egy italra is vendégül látta a lágyszívű finánc. „Nagyon vicces volt, mert miután megbírságolt, a végén visszajött, és meghívott egy italra. Nagyon-nagyon lassan ittam meg azt a dupla whiskyt” – mesélte nevetve a hajdani bankrabló.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?