HŰHA

Klinikai halálból hozták vissza Dopeman húgát

Nem mozdul el testvére betegágya mellől a rapper, miután a lány légzése leállt operációja után.
  • Szerző: Ripost

Dopeman húgát az Országos Idegtudományi Intézetben műtötték. A beavatkozás jól sikerült, de a műtét utáni ébredéskor a szülők vették észre, hogy Fruzsi nem vesz levegőt. Az orvosok azonnal rohantak és visszahozták a klinikai halálból a lányt.

„Fruzsina már újra a betegszobában volt a szüleimmel, amikor észrevették baj van- mesélte a Bors napilapnak Dopeman. - Riasztották az orvosokat, akik az újraélesztő felszereléssel együtt beözönlöttek a szobába, anyámékat pedig kiküldték. Szörnyű hosszúnak tűnő percek teltek el, amíg Fruzsit visszahozták. Mire én és az öcsém beértünk, már úgy nézett ki, minden rendben volt, de kétségtelen, hogy nagyon megijedtünk. Fruzsina különleges ember, nagy tanítónk, el sem tudjuk nélküle képzelni az életünket.”

A zenész húga 25 éves, de születésekor- a bíróság szerint- egy orvosi műhiba miatt agyvérzést kapott, azóta tolószékben él. A lány koponyájában van egy vérrög, ami elzárja a csatornát, ahol a folyadék távozik. Ezért műtéti úton ültettek be neki egy „lefolyót”, ami a hasába vezeti el a vizet.

„A beültetésnél az orvosok jelezték, 18 éves kora után ki kell cserélni, mert ahogy növekszik, úgy értelemszerűen rövidebb lesz ez a csatorna, pedig éppen hosszabbra lesz szükség – folytatta a zenész. – Mivel eddig nem volt vele probléma, és Fruzsinát az állapota miatt nem könnyű altatni sem, az orvosok addig vártak a cserével, amíg csak lehetett. Most nyáron azonban a húgom egyre többször lett rosszul, egyértelmű jelei voltak, hogy eljött az idő az úgynevezett shunt (szelep) cseréjére.”

Ha minden jól megy és nem merül fel komplikáció, akkor a zenész testvérét a hétvégén hazaengedik a kórházból.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?