HŰHA

Könnyek közt beszélt L.L. Junior gyermekének anyja, ezt vallotta be

Az édesanya nem ért egyet a nemrégiben elkészült szakértői véleménnyel, máshogy emlékszik a tragikus balesetre.
  • Szerző: Ripost

Továbbra sem tud megállapodni L.L. Junior és korábbi párja, Csilla arról, hogyan osszák meg gyermekük, a 6 éves Lacika felügyeletét egymás közt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A zenész és gyermekei édesanyja augusztus végén veszítette el kisebbik gyermekét, a hároméves Dávidkát, akit a zebrán gázolt halálra egy autós. A tragédia óta Lacika az édesapjával van, ám a felek szeretnék mielőbb rendezni a továbbiakat, de sok indulat és fájdalomban van még mindkettejükben, így nem jutnak megállapodásra.

Lapunk korábbi információja szerint a napokban olyannyira eldurvult a vita a felek között, hogy a szomszédok rendőrt hívtak, hogy ne történjen nagyobb baj. A Blikk megkereste a zenész ügyvédjét, dr. Mester Csabát, aki elárulta, hogy mindennek ellenére ő és Csilla jogi képviselője azon dolgozik, hogy mihamarabb megállapodás szülessen, ám hónapok óta nem sikerült összehozni.

„Ez mind a két fél számára nehéz helyzet, de azt gondolom, hogy hamarosan megszületik a megegyezés, az ügyvéd kollégával ezen dolgozunk. A tervek szerint a szülők közös felügyeletben állapodnának meg, és váltott elhelyezésben, azaz a kisfiú egy hetet az édesapjánál, egy hetet pedig az édesanyjánál töltene” – mondta a zenész ügyvédje, aki korábban elmondta, hogy a tragédia előtt is született írásos megállapodás a közös felügyeletről.

„A gyermekek korábban az édesanyjukkal éltek, a láthatást pedig rugalmasan oldották meg. Közös felügyeleti jogban állapodtak meg, de a fiúk alapvetően az édesanyjukkal éltek volna tovább. Bár megegyeztek, az ítélkezési szünet miatt nem adtuk be a papírokat a bíróságra, így bár mindketten aláírták, azok még nem jogerősek. Ügyfelem úgy döntött, hogy a továbbiakban ehhez nem tartja magát, ideiglenes hatályú elhelyezést kér, szeretné, ha Lacika vele lakna” – mondta korábban az ügyvéd. A Blikk megkereste Csilla ügyvédjét is, aki elárulta, hogy a bíróság mind a két szülő ideiglenes felügyeleti kérelmét elutasította.

„Mindkét fél ideiglenes felügyelete el lett utasítva, ám a végleges döntésig a bíróság az édesanyának elég sok láthatást biztosít, amivel korábban probléma volt. Mindez hivatalosan rögzítve van, hogy mikor, hol és mennyi időt tölthet ügyfelem a gyermekével. Arról csak később dönt a bíróság, hogy kinél legyen elhelyezve a gyermek, mindenesetre szeretnénk, ha a felek meg tudnának állapodni a váltott elhelyezésben” – mondta dr. Horváth Gábor, aki azt is elmondta, hogy a határozatig miért az édesapjával van a kisgyerek.

„A bíróság nem akarta kiszakítani a kisfiút a környezetéből, hiszen bármilyen változás nagy hatással lehet most rá. Úgy látták a legjobbnak, ha a gyermek az édesapjával van, a másik szülő pedig ott látogatja majd” – tette hozzá az ügyvéd.

Az úgynevezett váltott elhelyezésre akkor van lehetőség, ha a szülők megegyeztek, és a bíróság a leírt egyezséget jóváhagyja és ítéletbe foglalja. Ilyen esetben egyik szülő sem köteles gyerektartást fizetni, ám az egyéb kiadásokat, például iskoláztatást, ruházkodást, kirándulások költségeit fele-fele arányban megosztják egymás közt.

Közben elkészült a szakértői vélemény is a halálos gázolásról. Az ütközés pillanatában a 76 éves sofőr 41-42 km/órás sebességgel haladhatott és időben cselekedett, nem kerülhette el a balesetet, annyira gyorsan bukkant fel előtte a kisgyermek. A szakértői vélemény szerint senki sem fogta a kisfiú kezét, amikor a kocsi elé szaladt. Ezzel kapcsolatban a Borsnak sikerült megszólaltatnia a gyermek édesanyját.

Fotó: Ripost

„Úgy sétáltam át a kisfiammal az úttesten, hogy végig fogtam a kezét. Szerencsétlen baleset volt, és nem lehet okolni senkit a történtek miatt. De még ha senki sem tehet róla, akkor is, mint édesanya örök életemre felelősnek fogom érezni magam. De felesleges hibáztatni bárkit, mert semmi sem hozza vissza a fiamat, és semmi sem hoz megnyugvást. A síromig, sírunkig bennünk lesz ez a fájdalom” – emlékezett vissza Csilla.

L.L. Juniort interjún kívül azt mondta, hogy amíg a közlekedésrendészet nyomoz az ügyben, addig a nyomozás érdekeire tekintettel nem nyilatkozhat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?