HŰHA

Kulisszatitkok szivárogtak ki a Pappa Pia forgatásáról

Igazi sztárdömping volt a nyár legjobban várt magyar filmjének bemutatóján.
  • Szerző: Ripost

A Pappa Pia szereplőin kívül sok hazai híresség is végig vonult a vörös szőnyegen. A két főszereplőtől megtudtuk: ők is a premier előtti vetítésen látták először Csupó Gábor új alkotását.

 

Izgultak a szereplők a vetítés előtt

Óriási felhajtással indult a nyár legjobban várt zenés mozijának, a Pappa Piának a díszbemutatója. A színészek nagyon izgultak, hiszen egyben még egyikőjük sem látta a kéthónapos forgatás végeredményét. Főleg a főszerepet alakító Ostorházi Bernadett, akinek ez volt élete első nagyfilmje.

De még a rutinos színészek is izgatottan várták a bemutatót: Stohl András, Szabó Kimmel Tamás, Reviczky Gábor sztorizgattak a vetítésig. A történet egyébként könnyed: a Nagy Feró alakította Papi kis csónakházából a gonoszt játszó Stohl András menő bulihelyet akar csinálni, mire Feró felhívja unokáját. Az a terve, hogy csináljanak a  csónakházból romkocsmát, hiszen a mai fiatalok ezt szeretik. A vígjátékból nem hiányozhattak a 60-70-es évek régi slágerei új hangzással és van benne egy gyönyörű szerelmi szál is. Nem is maradt el a siker, a közönség felállva tapsolt.

 

Pult alatt bujkálva kapta a felkérést a főszereplő

Kedden a %% szerkesztőségében járt a film női szereplői, Ostorházi Bernadett és Kováts Vera. A Pappa Piában szerelmes nőt alakító Berniről kiderült, hogy a Színművészeti Egyetem elvégzése után Londonban élt, egy japán étteremben dolgozott. Ott érte a hívás itthonról, a pult alatt mondott igent a castingra. Bár az étteremből kirúgták, élete első filmszerepét megkapta. Így már csak azon aggódott, amikor rájött, hogy Csupó Gábor nem az a típusú rendező, aki mindenhez instrukciókat ad. Stohl Andrástól kért és kapott nagyon sok segítséget. Kováts Vera sem volt könnyű helyzetben, mivel ő elsősorban énekes. Õt Berni támogatta. Össze is barátkoztak a forgatás alatt. Olvasóink kérdésére az is kiderült, hogy mindkettőjüknek egy közös jelenet volt a legnehezebb.

„Tizenhárom fok volt azon a forgatási napon, egy esős jelenetet akartak felvenni - mesélte Ostorházi Bernadett. – Ránk egy gépből hullottak a hideg esőcseppek és legalább négyszer újra vették. Teljesen átfagytunk. Olyan szürreális volt az egész, hogy hiába sírnunk kellett volna, röhögőgörcsöt kaptunk. A legviccesebb az egészben, hogy végül nem is került be ez a rész a filmbe.”

További kulisszatitkokért keresd a %% napilapot az újságárusoknál!

 

 

 

 

 

 

És ezeket olvastad már?