HŰHA

Megmutatta luxushajóját Kóbor János, itt él nyáron családjával

Az énekes egy hétre egyedül maradt, mert felesége és kislánya az olasz tengerparton nyaraltak.
  • Szerző: Totti

Ezt persze nem bánta a népszerű énekes, aki nagyon jól elvan a Balatonon horgonyzó vitorláshajóján. Az Omega együttes legendás frontembere több mint hatvan éve vitorlázik, neki minden évben ez a nyaralás.

Kóbor János kiskorától sportolt, így nem csoda, hogy 75 évesen is aktívan szereti élni az életét. Először a foci kötötte le, később gátfutásban nyert versenyeket, majd a kosárpályán ért el sikereket. Akkor még nem is érdekelte a vitorlázás, ami nélkül ma már nem is tudna meglenni. De, mint sok minden, ez is véletlenszerűen jött az életébe.

Mi már tizenévesen sem tudtunk meglenni egymás nélkül a haverokkal, így ültem először hajón

– mesélte az énekes a %%-nak gyönyörű vitorlásán. – A rokonaimnak több helyen is voltak nyaralói a Balatonnál, de valahogy Szabadi lett a központ. Ott bandáztunk, és kiderült, hogy a későbbi Omega-alapító Varsányi Istvánéknak van egy szalonka méretű vitorlásuk, amit birtokba vettünk, és kitaláltuk, hogy mi ebben nagyon jók vagyunk. Szerencsére nem történt a kezdeti bénázásokból baj, aztán szép lassan megtanultuk a vitorlázás alapjait. Én akkor szerettem bele ebbe a sportba. Nem sokkal később lett is saját hajóm, de hetvenötben annyira beindult a banda, hogy közel tíz éven keresztül szinte teljesen kimaradt a Balaton. Aztán a nyolcvanas évek végén már úgy voltam vele, hogy a fenébe is, hát olyan rövid az élet, nem csak a zenélésből áll a világ, és onnantól újra vitorlázom.”

Az első hajó után egyre komolyabbakat vett Kóbor János, de úgy gondolja, a mostanit már nem cseréli nagyobbra. Ebben kényelmesen fel tud állni, van benne jól felszerelt konyha, nappali, hálószoba a felnőtteknek, külön egy Lénának, és van benne zuhany és wc is.

 

További képeket láthatsz Kóbor János luxushajójáról a %% napilap csütörtöki számában. Keresd az újságárusoknál!

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?