HŰHA

Muszlim asszony borította ki Náray Tamást a barcelonai terror közben!

A divattervező Barcelonában tartózkodott csütörtök este, amikor egy vallásos asszony durva kijelentést tett.
  • Szerző: Ripost

Miközben Európa nagy része még fel sem ocsúdott a barcelonai terrortámadásból, Náray Tamás egy olyan történetet mesélt el a rajongóinak, ami egy emberként sokkolt mindenkit, aki olvasta azt.

A divattervezőt mélységesen megrázta a csütörtök esti, eddig 14 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény, főleg, mivel üzleti érdekeltségei miatt rengeteget jár Barcelonába, amit a második otthonának tart.

Elkeseredettségét fokozta, hogy nem sokkal a merénylet után vészjósló beszélgetésnek volt szem- és fültanúja az egyik barcelonai élelmiszerboltban.

Elmondása szerint ketten álltak előtte a pénztárnál, egy miniszoknyás, fiatal édesanya és egy kendőt viselő muszlim nő. Utóbbi nem szokatlan látvány Spanyolországban, ám arra, ami ezután következett, senki nem gondolt volna. A miniszoknyás nő három év körüli gyermeke ugyanis megkérdezte az édesanyját, miért van az előttük álló néni úgy felöltözve a melegben.

"Nincs ebben a kérdésben semmi rossz. Az anyuka sincs zavarban, valamit a szokásokról magyaráz, indulatmentesen, tök korrektül."

Mire a nő hátrafordul és a következőt mondja a kislánynak: Pár éven belül anyukád is fel lesz öltözve.

"Mindnyájan jéggé dermedtünk. Nem, nem a félelemtől. Hanem attól, hogy ezt merte. És el se hinném, ha nem előttem történik meg, 2017. augusztus 17-én, este 19 óra 15 perckor... Miközben a televízió a barcelonai terrortámadásról sugározza a fejünk fölött a riportot. Ilyenkor az embernek nagyon nagy önuralomra van szüksége ahhoz, hogy kordában és önmagához méltó mederben tudja tartani a gondolatait"

- számolt be a történetről Náray.

Bejegyzése általános indulatokat váltott ki, a hozzászólók közül többen úgy gondolták, hogy az ott levőknek nem szabadott volna csendben tűrniük a durva inzultust, hiszen talán pont az önuralom lesz az, ami rabigába döntheti majd az európai embereket.

És ezeket olvastad már?