HŰHA

Nagyon durva kötbért sóz Curtis nyakába a TV2

Komoly szankciókra számíthat a rapper azután, hogy múlt vasárnap távol maradt az ország legnézettebb élő show-jától. A Bors információja szerint hatmillióba fáj majd Curtisnek a „hiányzás”.
  • Szerző: Ripost

„Ilyen va­gyok!” – ezzel az egyszerű mondattal magyarázta Curtis hétfőn este a Tények Pluszban, hogy miért nem ment el a Sztárban sztárba, s erről miért nem értesítette a stábot. A rapper a döntésével cserben hagyta fáradhatatlanul dolgozó kollégáit, a nézőket, akik vasárnapról vasárnapra továbbjuttatták.

A TV2 sajtóosztálya szerda reggeli közleményében a következőket írta:

„Az utóbbi napokban nagy visszhangot váltott ki Curtis kizárása a versenyből. Azzal, hogy nem jelent meg az elődöntőben cserbenhagyta a rajongóit, a Sztárban sztár nézőit és stábját. (...) Az tagadhatatlan, hogy Curtis is sokat tett a Sztárban sztár hetedik évadának sikeréért, a nézők szerették, ezt az is bizonyítja, hogy a tíz adás applikációs szavazási statisztikája alapján ő érte el a legjobb eredményt az egyik produkciójával (94,18%).”

Zoránként elhunyt édesapjához énekelt Curtis. Produkciója pedig osztatlan sikert aratott. Akár a versenyt is megnyerhette volna, de távolmaradása miatt kizárták Fotó: Máté Krisztián/RIPOST

Curtisnek tehát esélye volt arra, hogy megnyerje a versenyt, de a jelek szerint ez a lehetőség is kevés volt ahhoz, hogy elmenjen a főpróbára, majd részt vegyen az élő adáson. Ennek ellenére a TV2 úgy döntött, hogy a balhés rapper mégis beteheti a lábát a stúdióba, sőt részt vehet a vasárnapi döntőben, igaz, már nem versenyzőként:

„A csatorna azonban lehetőséget biztosít számára, ha bocsánatot kér a nézőktől a színpadon, hogy a többi kiesett versenyzővel közösen előadjon egy produkciót. Ezzel kárpótolhatja a cserbenhagyott és csalódott rajongóit. Természetesen ezért díjazásban nem részesül” – áll a sajtó számára eljutatott közleményben, amelynek az utolsó mondata szerint a TV2 nem csak erkölcsi, hanem anyagi kártérítést is vár a balhés rappertől.

Fotó: Végh István/Bors

„A TV2 döntése értelmében (...) szerződésszegése miatt a cég megteszi a megfelelő jogi lépéseket.“

De mit jelent ez? A showbusiness világában a sztárok szerződésében is van egy olyan pont, miszerint, ha veszélyeztetik a produkció sikerét, akkor azért felelősséget kell vállalniuk. Lehet ez információ kiadása, nem megfelelő viselkedés, színvonaltalan munka, de a legsúlyosabb az, ha nem jelenik meg a forgatáson, főleg egy élő műsorban. A büntetés, azaz kötbér függ a gázsi mértékétől. Nyilvánvaló, hogy minél többet fizetnek valakinek, annál többet követelhetnek tőle. Lapunk úgy értesült, hogy Curtis szerződésében hozzávetőleg 6 millió forintos kötbért állapítottak meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?