kulcsár edina
A Kossuth-díjas mûvésznõ nemcsak a színpadon, hanem a konyhában is elképesztõ dolgokra képes! A Ripostnak elárulta, idén hogyan készíti el az ünnepi fogásokat!
Igazi különlegességeket tesz az asztalra húsvétkor Bangó Margit! Az elismert nótaénekesnő beavatta a %RIPOST% olvasóit titkos receptjeibe.
- Házi cérnametélttel a legpompásabb ez a zseniális előétel. Ha nincs időm gyúrni, akkor a piacon szerzem be a legjobb minőségű tésztát.
- Nagyon fontos, hogy az általános zöldségek mellett főzzünk a levesbe egy fej kelkáposztát és zellert. Igazán megbolondítják az ételt!
- Aranytisztára kell pucolni a gyöngytyúkot, meg is kell perzselni. Lehúzom a bőrét, melybe majd a tölteléket fogom tenni.
- Máj, mell, tojás, petrezselyem, hagyma, fokhagyma. Ezek kellenek a töltelékhez. Összegyúrom, egész pépesre. Ezután a masszát beletöltöm a bőrbe, majd összevarrom.
- Beleteszek mindent a lábasba, ezután már mindent úgy csinálok, mint egy szokványos tyúkhúslevesnél. Lassú tűzön, 4-5 órán keresztül főzöm.
- A húst alaposan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Kuktába tesszük, sózott vízben, 20 perc alatt félpuhára pároljuk.
- A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, csíkokra vágjuk.
- A húst a levéből kivéve lecsepegtetjük, kicsontozzuk, majd csíkokra vágjuk. Tűzálló tálba tesszük, köré rakjuk a csíkokra vágott gyümölcsöt.
- A visszamaradt pecsenyelevet átszűrjük, majd felolvasztjuk benne a vajat.
- A húst és a gyümölcsöket meghintjük szegfűszeggel, fehér borssal, gyömbérrel, és ráöntjük a tetejére a vajas pecsenyelevet.
- Ezután a tálat lefedjük, a húst puhára pároljuk az előmelegített sütőben. Burgonyafánkkal kínáljuk.