HŰHA

Nyilvánosságra kerültek Meghan és Harry üzenetei: ezt írták a hercegné apjának

Paparazzikkal üzletelt Thomas Markle, emiatt kereste többször is Meghan és Harry is a férfit.
  • Szerző: Ripost

Még Harry herceg és Meghan 2018-as esküvőjét megelőzően robbant ki botrány, mikor Markle apja, Thomas paparazzikkal üzletelt, hogy lefotózhassák őt pénzért. Az ügy nagyot robbant, Thomas Markle az esküvőn sem lehetett ott, bár a férfi azt mondta, szívrohamot kapott és azért nem utazott az ünnepségre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Harryék beperelték a The Mail on Sundayt, amiért a lap megjelentetett egy levelet, amit Meghan írt az apjának ezzel az egész kínos üggyel kapcsolatban. A jogi dokumentumokba Meghan most csatolta az SMS-eket is, amiket ő és Harry küldött Thomas Markle-nek. Az üzenetekből kiderül, hogy próbálták felvenni a kapcsolatot az apjával, de a férfi semmire sem reagált.

2018. május 5-én a hercegné ezt írta: „Hívtalak és SMS-t is küldtem, de nem hallottam felőled, szóval remélem, jól vagy.” Másnap ismét üzenetet küldött neki, miután kiderült, hogy Thomas Markle pénzért cserébe pózolt paparazzi fotósoknak.

Thomas Markle május 14-én üzente meg, hogy nem fog részt venni a lánya esküvőjén. Ekkor már Harry herceg is beszállt az üzenetváltásba, miután Thomas Markle nem vette fel a telefont. „Tom, Harry vagyok, fel kell hívjalak most rögtön. Kérlek, vedd fel” – írta. Majd újabb üzenetet küldött.

„Tom, itt megint Harry. Tényleg beszélnünk kell! Nem kell bocsánatot kérned, megértjük a körülményeket, de a nyilvánosság csak rontani fog a helyzeten. Ha szereted Meget, és helyre akarod hozni, kérlek, vedd fel a telefont, és ne beszélj a médiával, akik miatt ez az egész helyzet előállt. Hívj fel, kérlek, hogy el tudjam magyarázni. Meg és én nem vagyunk dühösek, csak beszélnünk kell veled. Köszi!„

Harry ismét próbálkozott:

Ha a sajtóval beszélsz, az visszaüt majd. Kérlek, engem hívj. Csak mi tudunk segíteni neked, ahogy a kezdetektől fogva próbáltunk is.

Fotó: Profimedia

Az esküvő után Thomas Markle azonnal a sajtóval beszélt, elmesélve, hogy Harryék üzeneteket küldtek neki, hogy hallgasson. Ezt követően már a lánya is üzent neki.

Egész hétvégén próbáltalak elérni, de nem veszed fel, az üzenetekre sem reagálsz. Aggódunk az egészséged és a biztonságod miatt. Szeretnénk téged megvédeni, de ez nem fog menni, ha nem válaszolsz. Szükséged van valamire? Elküldjük a biztonsági embereinket ismét? Sajnáljuk, hogy a kórházban vagy, de beszéljünk. Melyikben vagy?

A biztonsági embereket Harryék szerették volna küldeni hozzá korábban, de Markle nem kért ebből, holott a herceg jóformán könyörgött ezért.

A per dokumentumai szerint az újság úgy foglalta össze ezeket az üzeneteket, hogy Thomas Markle-nek nem kell bocsánatot kérnie, csak telefonáljon. A lap cikkeiből szintén kimaradt az az utalás, hogy Harry és Meghan megpróbálták megvédeni Thomas Markle-t és gondoskodni arról, hogy biztonságban legyen. A dokumentum szerint a brit bulvársajtó zaklatta, megalázta és manipulálta Thomas Markle-t.

Meghan Markle álláspontja szerint a lap magáninformációval élt vissza, szerzői jogokat sértett, és szelektív szerkesztést alkalmazott, amikor nyilvánosságra hozta az apjának írt magánüzeneteit.

A Mail on Sunday szerint viszont „hatalmas és legitim” közérdek fűződött a levelek nyilvánosságra hozásához, és Meghan Markle nem is várhatta el, hogy a magánüzenetei titokban maradjanak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?