HŰHA

Oszter Sándor drámai vallomása: Kétszer is meghaltam

A legendás színész kalandos élete során sokszor nézett farkasszemet a kaszással, kétszer pedig járt is "odaát".
  • Szerző: Buster

Oszter Sándorral kapcsolatban mostanában főként jelenleg is zajló büntető ügye kapcsán lehet hallani, pedig a színész kalandos élete bővelkedik titkokban és meglepetésekben. Saját bevallása szerint több alakalommal is megérintette már a halál szele, kétszer pedig meg is állt a szíve. Erről a Lokálnak mesélt.

"Huszonhárom éves koromban a Meztelen vagy című filmet forgattam, és a rossz körülmények miatt elkaptam egy durva májfertőzést, hónapokig feküdtem karanténban. A vizsgálatok során kétszer csináltak májfunkciós vizsgálatot, ilyenkor egy különleges szert kap az ember, ami arra szolgált volna, hogy megnézzék, mennyire javult vagy épp romlott az állapotom.

Ehelyett azonban kétszer meghaltam

– kezdte Oszter a lapnak, akit különös vízió kerített hatalmába élet és halál mezsgyéjén.

"García Lorcát olvastam, mielőtt a vizsgálóba vittek. Ott adtak egy pirulát, én pedig néhány percen belül állítólag leestem az asztalról. Látomásom volt. Én voltam García Lorca, akit fejbe lőttek a folyóparton, épp ahogy azt néhány perccel azelőtt olvastam. Még a golyó csapódását is éreztem a homlokom közepén, annyira valóságos volt. Később a kórteremben tértem magamhoz, és elmesélték, hogy néhány percig a klinikai halál állapotában voltam, megállt a szívem, összeomlott a keringésem"

– mesélte a színész, akinek legközelebb jóval kellemesebb élményt jelentett a "halál".

"A második alkalommal fel akartam kiáltani, hogy „meghalok”, de már nem jött ki hang a torkomon. Erre egy furcsán kellemes emlékként tekintek. Elszálltam ugyanis egy fényes folyosón, és boldog voltam, majd egyre kisebbnek éreztem a testem, de egyre nagyobb melegség öntött el. Fényforrás lettem, ami egy nagyobb fény felé haladt, és végül egyesültem vele.

A tudatom megmaradt, csak a testem tűnt el, és rettenetesen jól éreztem magam

– emlékezett vissza Oszter Sándor, aki azóta nem fél az elmúlástól.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?