HŰHA

Pánik: mi történik a Klapka üzletházban?

Komoly aggodalmat váltott ki Klapka üzletének ügyfelei körében az a felhívás, amelyben arra kérik őket, hogy mihamarabb váltsák ki zálogba tett arany ékszereiket és antikvitásaikat.
  • Szerző: Buster

A legtöbben ugyanis a szerződött határidő előtt nem tudják előteremteni az összeget. Sokan vannak, akik Klapka György kilenc nappal ezelőtti halála óta tűkön ülve várják, mi lesz a híres Vámház körúti üzlet sorsa. Az üzletember lánya, Sandy minden erejével igyekszik kézben tartani a káoszt.

A bolt Facebook-oldalán megjelent felhívás okozott riadalmat, amelyben arra kérik az ügyfeleket, hogy váltsák ki az ott elhelyezett arany ékszereiket, antikvitásaikat és a bizományba otthagyott több ezer tárgyat. Ezek után érthető, hogy sokan a szívükhöz kaptak, hiszen az ünnepi időszakban rengetegen zálogosították el értéktárgyaikat, hogy legyen miből megoldani a karácsonyt. Ezek a záloghitelek még korántsem jártak le, hiszen általában 4-6 hónapra kaptak „hitelt” az ügyfelek. Õk most attól tartanak, ha nem váltják ki a kért határidőre értékeiket, azok elvesznek, amennyiben az üzlet bezár.

"Én azért adtam be két hónapja az ékszereimet, mert jöttek az ünnepek, és szép ajándékot akartam az unokáimnak.

Arra nem számítottam, hogy szegény Klapka úr meghal, és arra sem, hogy a meghatározott idő lerövidül.

A boltban igyekeztek megnyugtatni, hogy nincs veszélyben édesanyám rám hagyott nyaklánca és jegygyűrűje, de azért félek! Mi van, ha egyszer csak bezár az üzlet? Futhatok az ékszerek után, most pedig még nincs pénzem kiváltani”

– mondta el az egyik aggódó ügyfél a boltból kilépve.

Klapka lánya, Sandy is próbál mindenkit nyugalomra inteni.

A nálunk zálogba helyezett arany és egyéb értéktárgyak nincsenek veszélyben, de valóban kértük, hogy lehetőleg két héten belül jelentkezzenek a vásárlók.

Jelenleg nem folyósítunk záloghitelt, de arra törekszünk, hogy mihamarabb visszaálljon a megszokott rend az üzletben. Jövő héten már a korábbi nyitva tartás szerint várjuk az ügyfeleket. Mi mindannyian azt szeretnénk, ha a Vámház körút kilenc  megmaradna annak, ami mindig is volt, de a végrendeletet továbbra sem ismerjük”

– nyilatkozta Klapka György lánya.

Aki nem jelentkezik, bukja a zálogtárgyát

Sokan bizományban hagyták Klapkánál az értékeiket.

"Több ezer tárgy halmozódott fel itt, és sok olyan is akad, melyek évek óta állnak az üzletben. Ezeket is szeretnénk visszaadni a tulajdonosaiknak. Sokakat sikerült értesítenünk, de sajnos olyanok is vannak, akiket sehogy sem érünk el.

Türelmesek vagyunk, ugyanakkor az ügyvéd arról tájékoztatott, hogy azok az értékek, amelyekért senki sem jelentkezik, automatikusan a tulajdonunkká válnak…

– tette hozzá Sandy.

És ezeket olvastad már?