HŰHA

Szinte már megalázó: Ennyi maradt Som Lajos hagyatékából

Amilyen hangos családi viszály robbant ki Som Lajos halála és temetése körül, most olyan csendben zárult le a hagyatéki tárgyalás.
  • Szerző: Buster

A Som Lajos temetése körül kirobbant családi viszály az, ami miatt komolyabb csörtére lehetett számítani a zenész hagyatéki tárgyalásán. A két örökös, vagyis Lajos özvegye és lánya elfogadták a jog ide vonatkozó rendelkezését, miszerint a slágerek után járó éves jogdíj rájuk eső részén fele-fele arányban osztoznak. Kerestük Som Lajos édesanyját és lányát is, de egyikük sem kívánt nyilvánosan megszólalni a témában. A zenész egyik szomszédja azonban szívesen mesélt.

"Ez a kis lyuk, amiben Lajos és részlegesen Erzsike is lakott, nem képezte részét az örökségnek, hiszen önkormányzati lakásról van szó. Még az sem biztos, hogy Erzsike használhatja. Lajos után az égvilágon semmi nem maradt néhány rongyon kívül."

Ami érték, azok a dalai, amik után évente jön valami kis jogdíj, de ez nem akkora összeg, amit érdemes megemlíteni.

"Szomorú, hogy ennyit érnek ezek a művek. Kortól függetlenül mindenki kívülről tudja a Ha volna két életem, vagy a Szállj fel című dalok szövegét…”

- mondta szomorúan Som korábbi szomszédja a %% napilap pénteki számában, melyből az is kiderül, mennyit is fialnak évente a legendás szerzemények.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?