Létrehozva: 2018.05.12.

Technikai baki ellenére is továbbjutott az AWS az Eurovízión!

Hatalmas sikert aratott az AWS szereplése az Eurovíziós Dalfesztivál csütörtöki második elõdöntõjében! A magyar metálegyüttes benne volt a legjobb tízben, így a ma este õk is színpadra állhatnak a döntõben!

Eddig nem volt példa arra az Eurovíziós Dalfesztivál történetében, hogy egy metálzenekar képviselje hazánkat, de talán a nemzetközi porondon pont ez az újítás hozhatja meg a magyar sikert.

A csütörtöki események legalábbis mindenképpen ezt bizonyítják, hiszen Magyarország továbbjutott az Eurovíziós Dafesztivál döntőjébe, így ma este huszonöt másik országgal kell megmérkőzniük a győzelemért.

A fiúk a %RIPOST%-nak elmondták: megkönnyebbültek, miután előadhatták a dalukat, pedig a produkció közben történt egy kis technikai baki is.

„Mikor lejöttünk a színpadról, úgy éreztük, hogy kiadtunk magunkból mindent, mindannyian megkönnyebbültünk. A sok próbának meglett az eredménye, szerintünk csütörtök este sikerült legjobban az előadás. Egy apró technikai baki történt: az első refrénnél kihúzódott a fülesmonitorom és csak a breakdown-nál (egy lassabb résznél – a szerk.) tudtam visszadugni. Ez szerencsére nem befolyásolt semmit, ugyanúgy nyomtam tovább!” – mondta a %RIPOST%-nak Brucker Bence, az együttes gitárosa, aki további élményeit is megosztotta az olvasókkal.

„Izgultunk, amikor elkezdődött a továbbjutó országok felsorolása, de szerencsére nem kellett sokat várnunk, hogy bemondják Magyarországot. Nagyon örülünk, hogy a döntőben is színpadra állhatunk. Úgy éreztük, hogy már most elértük azt, amiért jöttünk, így talán a döntőben lazábban zúzhatunk. Köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott, megígérjük, hogy szombat este is odatesszük magunkat! A döntőbe jutáson kívül még egy óriási meglepetésben is részünk volt csütörtök este: a világ egyik legnagyobb metálzenei fesztiválja, a Wacken Open Air ugyanis meghívott minket fellépni. Ez hatalmas dolog a zenekar életében, még ma is alig hisszük el” – fogalmazott Bence. A fiúkra hosszú napok várnak, a pénteket és a szombatot is egész nap az arénában töltik, így nagy bulit sem tartottak a csütörtöki továbbjutás után.

Magyarország mellett Szerbia, Moldova, Ukrajna, Svédország, Ausztrália, Norvégia, Dánia, Szlovénia, Hollandia, Ausztria, Észtország, Ciprus, Litvánia, Izrael, Csehország, Bulgária, Albánia, Finnország, Írország, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, és a rendező Portugália jutott be a döntőbe.

Nagy lépés ez ahhoz képest, hogy az együttes énekese, Siklósi Örs eredetileg azért írta a Viszlát nyár című dalt, hogy édesapja elvesztésének fájdalmát dolgozza fel benne.

Több mint egy évvel ezelőtt, amikor a dalszöveg megszületett, még csak nem is sejtette, hogy a gyász, egy dalban való feldolgozása majd a világot jelentő deszkákig egészen az Eurovíziós Dalfesztiválra juttatja.

A Viszlát nyár édesapámról szól, aki az elmúlt egy évben hagyott itt minket.

Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem egészséges, hogy a halált ennyire tabutémaként kezeljük.

Azt hiszem, hogy ez az üzenet nemcsak itthon állja meg a helyét, hanem Európában szinte bárhol. Legtöbben úgy szocializálódtunk, hogy ha meghal valaki a környezetünkben, akkor kötelezően mély depresszióba kell esnünk, mert az az élet rendje. Képtelenek vagyunk elengedni szeretteinket, és koncentrálni a teendőinkre.

Ez egy olyan gát, amelyet meg kell tanulnunk feloldani. Mint minden művészeti tevékenység, a zene is egy kiváló terápia erre

 – mondta el korábban a Lokálnak Örs, aki a társaival egy katolikus gimnáziumban alapította meg az együttest 2006-ban.

A fiúk a Budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumba jártak, ezzel is bizonyítva, hogy a kereszténység és a metálzene könnyedén megfér egymás mellett.

Az AWS huszonegyedikként lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjében. A Duna Televízió szombaton 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről, de már előtte, 20 óra 30 perckor elkezdődik a Hangolódjunk az Eurovízióra! című műsor, amely élőben jelentkezik az A38 Hajóról.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Újabb horrorbaleset a magyar főúton: a tűzoltók és a mentőhelikopter már a helyszínen

hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

vg.hu

Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

ripost.hu

Veszélyt jeleznek az égiek: ezeknek a csillagjegyeknek kell most óvatosnak lenniük

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Friss észlelés Loch Ness-ben: újabb bizonyítékok kerültek elő a szörnyről - Videó!

HŰHA

Egy veterán vallomása: "A hadsereg megpróbált beszervezni az UFO-vizsgáló alakulatba"

HŰHA

Súlyos baleset történt Eddie Murphy új filmjének forgatásán, csonttörést szenvedtek a stábtagok

HŰHA

Akkorát villantott az Exatlon bombázója, hogy még a nap is belepirult