HŰHA

Tvrtko válaszolt: miatta nem kaphat pénzt a filmje után Ambrus Attila

Az egykori rabló egy 2011-es törvényjavaslat miatt nem részesülhet vaskos honoráriumban.
  • Szerző: Ripost

Vujity Tvrtko szerda reggel válaszolt Ambrus Attila nyilatkozatára, amiben az egykori bankrabló keresetlen szavakkal illette a műsorvezetőt.

Bár Tvrtko azt írta a bejegyzésében, hogy nem kíván személyeskedni, azért hasznos információkkal látta el a közvéleményt. Beszélt többek között a nevét érintő kérdésről és arról, hogy Ambrus miatta nem részesülhet bevételben a könyvét és a filmjét tekintve.

"Egyik kérdésem után Ambrus Attila nemzetiségi nevem gúnyolásával és sok minden mással reagált, ma pedig azt nyilatkozta, hogy hosszú ideje készült egy velem szembeni revansra. Nos, én semmilyen módon nem szeretnék belemenni semmiféle személyeskedésbe, pláne sárdobálásba. Kérdések voltak, amikre válaszokat vártam, s kaptam olyanokat, amilyeneket kaptam" - írta a tévés, aki ezután egy rég elfeledett törvényt is felemlegetett.

"Ez az egész mostani “ügy” sok pénzzel és a 2011-es javaslatommal, annak szándékával áll szoros összefüggésben, amikor is -egy erőszakos bűnöző interjú-honoráriumra irányuló igénye után- a törvényalkotók foglalkoztak a felvetésemmel.

Akkor azt indítványoztam feléjük, hogy egy bűnöző ne kaphasson pénzt a bűncselekményével kapcsolatos interjúiért, könyvéért, szerepléséért (tehát más tevékenységével kapcsolatban igen, de azért ne!)

Tettem ezt annak idején azért, mert volt olyan hozzátartozó, aki szinte beleőrült a tudatba, hogy miközben valakik kárvallottjai, áldozatai, elszenvedői egy bűncselekménynek, addig maga a bűnelkövető még profitál is az általa elkövetett bűncselekményből.

Javaslatom hangsúlyozottan nem Ambrus Attila okán született, ugyanakkor -ahogy erről korábban maga is nyilatkozott- ő is érintettje lett.

Akkori javaslatom vele együtt többeket, emellett pedig rengeteg pénzt érintett. Ambrus Attila személyével szemben mostani nyilatkozatai ellenére sem vezérel semmiféle indulat."

A történtek ellenére Tvrtko leírta, hogy örül, amiért Ambrus tisztességes szakmát tanult és becsületesen dolgozik.

 

És ezeket olvastad már?