HŰHA

Újabb milliókra számíthat az Omega a lopás miatt

Mi sem bizonyítja jobban, hogy az Omega zenekarnak évtizedek óta a világ élmezőnyében lenne a helye, mint hogy időről időre kiderül, hogy szerzeményeiket illetéktelenül felhasználják a tengerentúlon.
  • Szerző: Buster

2013-ban a Gyöngyhajú lányt nyúlta le a világsztár Kanye West az akkor megjelenő albumának felvezető dalában, ami kapcsán a szerzővel, Presser Gáborral négy év után egyeztek meg peren kívül.

Most pedig egy sci-fi sorozat, a Future Man végén használták fel az egyik slágerét, az Addig élj!-t.

A széria fél éve nagy sikerrel fut, de Kóbor Jánosék csak nemrég tudták meg, hogy engedélyük nélkül használták fel a szerzeményüket. A zenekar azonnal megtette a szükséges lépéseket. A %% napilap megtudta, már előrehaladott tárgyalásokat folytattak a film készítőivel, így szinte már biztos, hogy milliós nagyságrendű jogdíjat tehetnek majd zsebre.

"Az Omega történetében számos olyan eset volt már, amikor megkerestek bennünket hivatalos úton, és engedélyt kértek, illetve fizettek a dalaink felhasználásáért. Amerika a jelek szerint másképpen működik. Ott felhasználják a dalt, vagy a dalrészletet, ami megtetszik nekik, és nem fáradoznak azzal, hogy megkeressék a szerzőt. Úgy vannak vele, hogy ha jelentkezik, majd fizetnek…”

– kezdte a %% napilap szerdai számában az énekes, aki azt is elárulja, milyen nagyságrendű összegre számíthatnak, ha sikerül megállapodniuk a daluk felhasználóival.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?