SZTÁR

Így fedezte fel Szandi lányát is Fenyő

Fenyő Miklós 34 évvel ezelőtt fedezte fel Szandit, akinek ezúttal húszéves lányával, Blankával fog színpadra állni. A jampikirály fogadott unokájaként szereti a fiatal tehetséget.
címkék:
  • Szerző:

Vérbeli sztárcsináló volt a nyolcvanas években Fenyő Miklós, akinek talán legsikeresebb felfedezettje egy elképesztő hangú tinilány, Szandi volt. A Hungária együttes alapítója 1988-ban figyelt fel rá és vette szárnyai alá, aminek gyümölcse már a következő évben egy 270 ezer példányban eladott nagylemez lett. Szandi azóta befutott énekesnő és háromgyerekes édesanya lett. Fenyő Miklós felett viszont megállt az idő: ma is ő a jampikirály, és továbbra is csalhatatlan érzékkel szúrja ki az igazi tehetséget. Most éppen Szandi húszéves lányát, Blankát. „Miklós bátyám” – ahogy Szandi nevezi – a Margitszigeti Szabadtéri Színház színpadán fog énekelni a fiatal tehetséggel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– Az ötlet onnan jött, hogy nemrég egy családi összejövetel során hallottam egy kislányt énekelni. Korábban, 32 évvel ezelőtt is hallottam egy kislányt, az anyukáját, aztán lett belőle, ami lett... Tudjátok. Most meghívtam a kislányát, hogy a színpadon velem énekeljen. Amit én hallottam tőle, azt mindenkinek hallania kell – írta a közösségi oldalán Fenyő Miklós.

A büszke édesanya, Szandi a Borsnak elárulta: az első sorban, korhű ruhában fog csápolni kislánya fellépésén.

– Hatalmas megtiszteltetés mindanynyiunk számára, hogy Miklós bátyám meghívta Blankát a koncertjére, amin ezúttal én magam is a közönség tagja leszek – mondta lapunknak Szandi, aki 12 éves kora óta szinte családtagnak tekinti Fenyő Miklóst.

– Olyan, mintha a fogadott apukám lenne, ő pedig úgy viszonyul Blankához, mintha a nevelt unokája lenne. A lányom egyébként nagyon meghatódott, amikor Miki bátyám megkereste, hisz roppant megtisztelő ilyen fiatalon, ilyen nagy művésszel egy színpadon állni és duettezni.

Szandi egyébként jobban izgul, mint saját fellépései előtt, mert Blankának a szombati Maszkabál lesz az első önálló, nagyszínpadi fellépése.

– Mi már többször is duetteztünk együtt, és több közös dalt is készítettünk, ám Blanka most először áll egyedül ilyen nagy színpadon. Persze közös számmal is készülnek Mikivel, de ez legyen meglepetés.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?