SZTÁRDZSÚSZ

Jótékonykodással kezdi az adventi időszakot Király Viktor

Az énekes számára kiemelkedően fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért is fogadta el örömmel a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vásárának megkeresését.

A Fiatal Családosok Klubja, a hazai családszervezetekkel karöltve idén is megszervezi a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vásárát, immár negyedik alkalommal.

Családszervezetek IV. Adventi Jótékonysági Vására
Fotó: Markovics Gábor

A jótékonysági eseménynek idén a MOM Sport Rendezvényközpont ad otthont, az akció pedig ezúttal a szívbeteg kisbabákat támogatja, mely egy online gyűjtéssel indult november elején és egy nagyszabású eseménnyel zárul majd december elsején, a MOM Sportban.

Király Nóra, a FICSAK alapítója átvette Sáregres község lakói által gyűjtött adományt

A sajtótájékoztatón részt vett Albertné Tiringer Mária, Sáregres Község Polgármestere, aki községe tagjaival 300 ezer forintot gyűjtött a szívbeteg kisbabák számára.

„Ez egy olyan társadalmi réteget érintő ügy, amiről viszonylag kevés szó esik. Pedig több, mint tízezer család érintett ebben a betegségben, évente több, mint ötszáz szívműtétet végeznek gyermekeken. Ezért döntöttünk úgy, hogy az idei adventi gyűjtésből befolyó összeget a szívbeteg kisbabákat támogató Okkal dobban Alapítvány kapja majd” – mondta el a sajtótájékoztatón Király Nóra, a FICSAK alapítója.

Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki megbízott köszönetet mondott mindenkinek, aki a jó ügy mellé állt. Hangsúlyozta, az összefogás a családokért és a rászorulókért fontos feladatunk.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a jótékonykodás fontosságára hívta fel a figyelmet Fotó: Markovics Gábor /RIPOST

„A karácsonyt megelőző időszak mindig a szeretetről, a békéről, a segíteni akarásról és az összefogásról szól. Magyarország kormánya támogatja azokat a törekvéseket, amelyeknek fő célja az önkéntesség és a jótékonyság” – fogalmazott Nyitrai Zsolt.

A kampányban idén az ismert énekes, Király Viktor is részt vesz, aki szívügyének tekinti a gyerekek támogatását, főleg, amióta az ő családjában is született egy apróság.

Király Viktor is hozzájárul az akció sikeréhez – Családszervezetek IV. Adventi Jótékonysági Vására
Fotó: Markovics Gábor/RIPOST

„Mióta az ikertestvérem édesapa lett, még inkább megérintenek a gyermekekkel kapcsolatos ügyek. Örömmel vállaltam el a megkeresést, és remélem, minél többen hozzájárulnak majd a jó ügyhöz” – fogalmazott az énekes.

A december elsején, vasárnapi jótékonysági vásárnak a MOM Sport ad otthont, az odalátogató kicsiket és nagyokat pedig sokszínű programokkal várják majd. Király Viktor koncertje mellett szórakoztatja még a családokat majd a Ringató, a Magyar állami Operaház Gyermekkara, a Gardrób Művészeti Csoport, de lesz hagyományos pásztorjáték és néptánc bemutató is.

Buranits Ildikó, a MOM Sport ügyvezető igazgatója – Családszervezetek IV. Adventi Jótékonysági Vására
Fotó: Markovics Gábor/RIPOST

Buranits Ildikó, a MOM Sport ügyvezető igazgatója régóta törekedett arra, hogy náluk rendezzék meg az eseményt.

„Nagyon szerettük volna, ha egy ilyen családközpontú esemény az egyébként hamarosan családbarát-díjat kapó MOM Sportban tudna létrejönni. Egész napos családi programokkal várjuk a vendégeinket, a családokat és az adományozókat is” – mondta el Buranits Ildikó.

Az alábbi linkre kattintva bárki hozzájárulhat a gyűjtés sikeréhez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?