SZTÁRDZSÚSZ

Koronavírus: Hatósági karanténba került Kandász Andi és családja

A műsorvezető és családja hosszú hetek után érkeztek meg Magyarországra Baliról, és a repülőtéren szembesültek azzal, hogy számukra már nem opció az úgynevezett önkéntes karantén.
  • Szerző: Buster

Ahogyan arról a korábban beszámolt, Kandász Andrea családjával együtt az Indonéz szigetvilágban rekedt, miután napokkal a tervezett hazaútjuk előtt berobbant a koronavírus-világjárvány. A #Kandászmamik-#Sztármamik műsorvezetője, férje és lánya két héten át küzdöttek azért, hogy végre újra magyar földre léphessenek, ami bizony nem volt olcsó mulatság, hiszen megérkezett Andi telefonszámlája, ami 350 ezer forint lett. A törölt repülőjáratok költségét pedig még meg sem próbálta összeszámolni. A műsorvezető ugyanakkor ezen nem búslakodik, hiszen végre az otthon jelentette biztonságban lehet szeretteivel. Olyannyira, hogy a következő két hétben ki sem léphetnek az utcára, hiszen megkapták a piros papírt, ami annyit jelent: hatósági karanténba kerültek.

Fotó: Kandász Andrea

„Az az igazság, hogy a hatósági zárra nem számítottunk, mivel fertőzésmentes területről érkeztünk, de abszolút érthető... Úgy terveztük, hogy a repülőtérről szépen hazamegyünk és belevágunk az önkéntes karanténba, de ez nem így lett”

– kezdte lapunknak Andi, aki nagyot nézett, amikor a Liszt Ferenc Repülőtéren meglátta a felé integető egyenruhásokat.

„Odahívtak magukhoz mindenkit, aki az érkező, egyébként egyetlen gépen utazott és átadtak nekünk egy paksamétát, ami minden, a ránk váró karanténra vonatkozó előírást tartalmazott. Abban láttuk meg a piros papírt, amit ki kellett helyeznünk a lakásunk ajtajára, hiszen ez jelzi a külvilág felé, hogy hatósági karantén alatt vagyunk, vagyis onnantól kezdve, hogy becsukjuk magunk után a lakásunk ajtaját, senki se ki, se be két héten át”

– mesélte a műsorvezető, aki mostantól csak akkor nyithat ajtót, ha a rendőrség keresi őket ellenőrzési céllal.

Fotó: Profimedia

A rájuk vonatkozó szabályok olyan szigorúak, hogy azok már kiterjedtek a repülőtérről hazavezető útra is. Útvonalengedélyt kaptak, így egyenesen haza kellett hajtaniuk, és nem állhattak meg még tankolni sem. Azt is csak a hatósági emberek jóindulatának köszönhetik, hogy Feri még elugorhatott a család kutyájáért, akire egy ismerősük vigyázott az utazásuk alatt. Andinak és a családjának az volt a szerencséje, hogy előrelátóak voltak és már az indulásuk előtt „betáraztak” otthon.

„Feri az a típus, aki minden eshetőségre szeret felkészülni, így mielőtt elindultunk, feltöltötte az otthoni készleteket. Az volt a terv, hogy a lányunk két héttel korábban érkezik. Végül úgy döntöttünk, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel jobb, ha velünk marad Balin és együtt próbálunk meg hazajutni...”

– mondta a műsorvezető, aki így végül együtt térhetett haza a lányával. A TV2 műsorvezetője lapunknak elmondta: tüneteket egyikük sem produkált, így bíznak abban, hogy az utazás során nem kapták el a koronavírust. Ennek ellenére természetesen minden szabályt betartanak.

 

Filmbe illő menekülés...

Kandász Andiék kálváriája napra pontosan két hete vette kezdetét, amikor éppen Gili szigetének mesés vizeiben úszkáltak. Amint kiléptek a teknősökkel teli tengerből, azonnal megkezdődött számukra a menekülés.

„Eredetileg öt napra érkeztünk a szigetre, de úgy döntöttük, hogy még egy napot maradunk. Éppen kijöttünk a vízből, amikor odalépett hozzánk a bungalónk tulaja és közölte, hogy azonnal indulnunk kell, mert az utolsó hajó alig két óra múlva elhagyja a szigetet, aztán lezárják”

– mesélte Andi.

Fotó: Kandász Andrea

„Lola és én pakolni kezdtünk, amíg Feri elrohant a hajótársasághoz, hogy helyet szerezzen a hajóra, amin maximum kétszáz ember fért el. Az iroda addigra már szó szerint lakat alatt volt, így elkezdett örült tempóban szervezkedni. Talált egy helyi férfit, akinek a testvére egy közeli szigeten élt és volt egy hajója, amivel eljuthattunk egy másik szigetre, ahonnan este nyolckor indult még egy komp Balira. Három perccel az indulás előtt érkeztünk és hat amerikai turistával együtt sikerült még feljutnunk. Utánunk már senki sem szállhatott fel”

– idézte fel élete eddigi legizgalmasabb óráit Kandász Andi.

 

És ezeket olvastad már?