SZTÁR

Kiderült, mennyit kaszál Gáspár Bea a szakácskönyvével

Beával tényleg megfogta az Isten lábát Gáspár Győző.
  • Szerző:

Nyugodtan készülhet a karácsonykor már hagyományos törökországi családi pihenésre Gáspár Bea, hiszen elég erős évet zár.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László

Telt házzal mennek a borvacsorái és az sem elhanyagolható tény, hogy szép szeletet tudhat magáénak az idei karácsonyi könyvpiac tortájából is. A két hete megjelent szakácskönyve olyan sikeres lett, hogy kiadója már a második nyomás előkészületeinél tart. Ez azt jelenti, hogy a 8000 darab nagy része már az otthoni könyvespolcokon pihen.

A Bea konyhája című könyv jelenleg 22. az egyik legnagyobb online könyváruház sikerlistáján és rengeteg üzletben már csak néhány darab marad készleten. De mit is jelent ez a szerzőnek anyagilag? Nos, Bea kiadóval kötött szerződésébe ugyan nem látunk bele, de nagyjából 10 százalék körüli az az összeg, amit a kiadók a szerzőnek szoktak adni az eladások után. Így nem nehéz megsaccolni, hogy eddig mennyit kereshetett Gáspár Bea. A könyv árcímkéjén 4990 forint szerepel. Ennek közel felét teszi ki a terjesztési költség és 5 százalék az adó, vagyis a fennmaradt összeg tizedével érdemes számolni. 8000 példány után tehát mintegy 2 millió forintot kaszálhatott Bea, ami az újranyomás után tovább gyarapodhat. Lapunk megkereste Bea asszonyt, aki büszke a sikerre.

„Tudom, mindenki ezt mondja, de őszintén nem számítottam rá, hogy ekkora siker lesz a könyv. Abban azért bíztam, hogy a karácsonyi szezonban szépen elcsorog majd, de arra nem, hogy ilyen hamar újra kell nyomni” – kezdte Bea, akit nem is a pénz boldogít igazán a sikerrel kapcsolatban.

A szerdai lapszámából még többet megtudhatsz arról, hogyan kezeli Bea asszony a hirtelen jött sikert.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?