SZTÁRDZSÚSZ

Korda György: Most nincs jobboldal vagy baloldal, csak mi, magyarok vagyunk

Korda György szerint mindenkinek élnie kell a lehetőséggel, hogy hallathatja a hangját, vagyis elmondhatja a véleményét az újranyitásról.
  • Szerző: Buster

Fontos fázisához érkezett a koronavírus elleni küzdelem, hiszen lassan egy évvel a világjárvány kitörése után már beszélhetünk az újranyitás lehetőségéről. A kormány szerdán indította el az újranyitásról szóló konzultációt, amelyben tőlünk kérdezik meg, hogyan gondolkodunk a kérdésről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fontos, hogy elmondjuk a véleményünket
Fotó: nemzetikonzultacio.kormany.hu

Korda György már válaszolt is a hét kérdésre, a -nak pedig elárulta, ő melyik újranyitási metódust tartja helyesnek. „Egy éve vagyunk zárva mint szálloda és egy éve vagyunk bezárva mint előadóművészek. Ha a szívemre hallgatnék, akkor azt mondanám, hogy most azonnal nyissunk és térjünk vissza a korábbi életünkhöz, de ebben a kérdésben ésszel kell élni, így határozottan a fokozatosság elve mellett vagyok”- kezdte lapunknak a népszerű énekes, aki azt is elárulta, milyen ütemben képzeli az újranyitást.

korda györgy koronavírus vakcina

Korda György örül, hogy már védve van a koronavírus ellen
Fotó: Ripost / Markovics Gábor

„Első körben talán a kijárási tilalom kezdetét tolnám ki mondjuk két órával és ezzel egy időben engedném, hogy az éttermek is újra- nyithassanak. Persze csak biztonságos keretek között, vagyis mondjuk ötven-hatvan százalékos maximum telítettséggel. A szállodák tekintetében pedig ragaszkodnék ahhoz, hogy az alkalmazottak és a vendégek is maszkot viseljenek, ha a közösségi terekben tartózkodnak. Ugyanakkor a teljes nyitás, hitem szerint, csak a lakosság átoltottsága és a nyájimmunitás elérése után valósulhat meg. Ezért mondom azt is, hogy mindenki regisztráljon az oltásra és semmiképpen se csináljunk ebből politikai kérdést. Most nincs jobb- vagy baloldal, csak mi, magyarok vagyunk!”- jelentette ki határozottan a retró király.

Íme a konzultáció hét kérdése!

  1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről? Itt két válaszlehetőség van: fokozatosan lehet feloldani a korlátozásokat; vagy a járvány végén, egy lépésben kell feloldani őket.
  2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről? Támogatni vagy ellenezni lehet.
  3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
  4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
  5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.
  6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol? Két válasz adható: védettségi igazolvánnyal látogathatók ezek az események; vagy nem szabad ezeket az eseményeket látogathatóvá tenni a járvány végéig.
  7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel? Igen vagy nem válasz adható.

Ide kattintva te is válaszolhatsz az újranyitásról szóló konzultáció kérdéseire

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?