LELKIZŐ

A koronavírus miatt került nehéz helyzetbe Sasvári Sándor

Őszintén beszélt a koronavírus-járvány okozta nehézségekről Sasvári Sándor. A Madách Színház oszlopos tagja nem tagadja, hogy problémákkal küzd: miután lemondták minden előadását, lovas-sportegyesületével próbálja fenntartani magát.

A koronavírus-járvány okozta helyzet az ismert embereket és művészeket sem kíméli, ez alól pedig Sasvári Sándor sem kivétel. A Jászai Mari-díjas színművésznek nincsenek fellépései, a szigorítások miatt nem gyakorolhatja a hivatását, ami lelkileg és anyagilag is megterheli.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Borzalmas a helyzet! Nem akarok panaszkodni, de mi, művészek most segítség nélkül maradtunk. Próbálom a csekkeket szortírozni, hogy mit tudok befizetni és mit nem. Felkérés egyáltalán nincs, minden előadást rég lemondtak, pedig már kezdtek jól alakulni a dolgok. Utoljára szeptemberben álltam színpadon, és legközelebb márciusban játszanék újra Az Operaház Fantomjában. Hogy lesz-e ebből valami? Ki tudja, nagyon bizonytalan a helyzet...” – mondta el a -nak Sasvári Sándor, aki igyekszik a B-megoldásra koncentrálni.

„Az én esetemben annyi a könnyebbség, hogy van egy lovas-sportegyesületem, ahol bérben tartok lovakat, illetve van néhány tanítványom is, akiket lovagolni tanítok. A bevétel azonban aprópénz a fenntartási költségek mellett, inkább viszi a pénzt, mint hozza, de a lovakat fönt kell tartani. Ők nem láthatják kárát annak, hogy vírushelyzet van, a zabot, a tápot biztosítanom kell számukra. Erőmön felül próbálkozom, fenntartani a helyzetet, de nem szeretnék panaszkodni. A legfontosabb, hogy én és a családom egyelőre egészségesek vagyunk, nem kaptuk el a vírust – remélem, nem is kerül sor rá.”

A nehézségek ellenére a színész úgy érzi, időben döntött a kormány a szigorításokról, amelyek, ha nehézségeket is okoznak, segítenek majd kilábalni a lakosságnak a járványhelyzetből.

„Mindenkinek azt üzenném, hogy fel a fejjel, gondolkodjunk vidáman és csak előre szabad nézni! Amíg a lovainknak, kutyáinknak, macskáinknak jut táp, addig nincs nagy baj” – fogalmazott bizakodva.

A nappaliba megy a színház

Sasvári Sándor egy örömhírt is megosztott a rajongókkal: ha fizikailag nem is, virtuálisan találkozhat vele a közönség. „A Madách Színház egy remek kezdeményezéssel állt elő: december 27-én és 30-án a nézőink nappalijába visszük a csodás dallamokat, egy különleges előadás keretein belül. Kováts Kriszta kolléganőmmel közös előadásunkban a legnépszerűbb musical-slágereinkből adunk elő egy dalcsokrot azoknak, akik jegyet vásárolnak az előadásra. Szívből remélem, hogy ez a közönség számára is jó alternatívaként szolgál majd, tavasszal pedig talán újra találkozunk!”

 

És ezeket olvastad már?