LELKIZŐ

A síron túlról üzenhet Pécsi Ildikó – ezen múlik, napvilágot látnak-e vallomásai

A színésznő ki akarta adni a kötetet, most a fián múlik, olvashatjuk-e.
  • Szerző: Ripost

A síron túlról üzenhet a naplójával Pécsi Ildikó – írja a Blikk. A legendás színésznő tíz éve jegyzi le élete és pályája nagy fordulatait, de a boldogságát és a sérelmeit is – emlékiratain a haláláig dolgozott. A művésznő azt tervezte, hogy egy könyvben adja közre az általa lejegyzetteket, hogy bemutassa az életét az utókornak, ám erre már nem kerülhetett sor. Halála előtt a fogadott fiára, L. Péterfi Csabára bízta ezeket a vallomásokat, de a vér szerinti fián, Szűcs Csabán múlik, valaha napvilágot látnak-e vallomásai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„A félig kész kéziratait nekem adta át Ildikó. Ezenkívül még hangfelvételen rögzítettem azokat a történeteket, amelyeket nem maradt ideje papírra vetni. Attól függetlenül, hogy Ildikó rám bízta, a fia, Csaba döntése lesz, befejezzük-e vagy sem, de ő most – érthetően – a gyásszal van elfoglalva, nagyon megrendült, nem akar még ezzel foglalkozni. Ildikó szóban elmondta, hogy szeretné kiadni, de a halálával megváltozott a helyzet, hiszen a szellemi tulajdonával is a majdani örököse rendelkezik” – mondta a művésznő fogadott fia, akivel minden titkát megosztotta Pécsi Ildikó.

„Velem osztott meg mindent a magánéletével kapcsolatosan, sokat beszélt gyerekkoráról, Lajos bácsi előtti szerelmeiről is. Máshogy kötődött hozzám, mint a legközelebbi hozzátartozójához, ezért fiatalságának olyan pikáns részleteit is megosztotta velem, amiket egy édesanya a fiának sem mond el. Megmutatott privát leveleket, de ezek akkor sem kerülnek nyilvánosságra, ha mégis közkinccsé válik Ildikó életrajzi kötete. Annyit elárulhatok, hogy a naplószerű kézirat Ildikó pályájáról, gyermekkoráról, szerelmeiről, csalódásairól, fia megszületéséről, a családról szólnak” – tette hozzá L. Péterfi Csaba, aki 20 éve bizalmas és közeli barátja az elhunyt legendának.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A zserbó, amivel a nagyit is lepipálod
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?