LELKIZŐ

Sokkolta a hír, pályatársát gyászolja Korda György

Korda György a Bors munkatársától értesült arról, hogy váratlanul elhunyt egykori pályatársa, Ambrus Kyri énekesnő. Gyuri bácsit sokkolta a hír.
  • Szerző: Ripost

Ambrus Kyri 76 éves korában, kedden örökre lehunyta a szemét. Az énekesnő évtizedek óta élt az újpesti házában a nyilvánosságtól teljesen elszigetelten, az ápolóján kívül senkivel sem tartotta a kapcsolatot. Kyri az otthonában hunyt el, magányosan – tudta meg a Bors közvetlenül a zenészlegenda ápolójától.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Korda György a legnagyobb sajnálatukra, a lap munkatársától értesült a tragédiáról. Gyuri bácsit egy tévéfelvétel szünetében kérdezték a tragédiáról, a reakciója ijesztő volt.

Fotó: Knap Zoltán / Bors

„Micsoda?” – kiáltott fel. „Jaj, ne!” – préselte ki magából Korda a szavakat, miközben ugrott egyet és a szívéhez kapott. A művész ezután meg sem tudott szólalni, szemmel láthatóan sokkolta a hír. Balázs Klári sietett ekkor a segítségére, és átvette a szót:

„Az az igazság, hogy a napokban nem olvastunk, nem néztünk híreket. Nagyon-nagyon szíven ütött” – mondta, majd ismét megszólalt Korda György: „A pályatársam volt…” – zárta szomorúan.

Ambrus Kyri énekesnő, a Magnóról magnóra című műsor vezetője a Magyar Rádió stúdiójában
(Fotó: MTI / Hámor Szabolcs)

Ambrus Kyrivel a Bors utoljára 2015-ben készített interjút. Ebből a beszélgetésből kiderül, hogy mi volt eltűnésének egyik oka:

„Ez egy korhoz kötött szakma. Nem akartam szánalmassá válni és nem bántam meg, hogy visszavonultam” – mondta akkor lapunknak. A Bors elérte Kyri egy másik pályatársát, Zalatnay Saroltát is, aki megrendüléssel nyilatkozott a tragédiáról.

„Borzasztó, hogy mostanában folyamatosan búcsúznunk kell, összetörtem, amikor megtudtam, hogy Kyri is elment” – mondta szomorúan Cini. „Annak idején népszerűbb énekesnő volt, mint a hármas, amit Koncz Zsuzsával és Kovács Katival mi alkottunk. Állati szép hangú, gyönyörű lányként marad meg az emlékezetemben, nagyon sajnálom. A régi duettpartnerem már csak az égben zenél, talán ott új életre kelnek a különleges dallamai” – mondta lesújtva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?