LELKIZŐ

„Gyakorlatilag kisemmizték” – Fájdalmas titkokra derült fény Antal Imre múltjából

Nyolcvanhat esztendős lenne a legendás televí­ziós, Antal Imre, aki 2006-ban 72 esztendősen hunyt el. A kollégái, barátai emlékeztek meg róla. Durva, mik derültek ki.
címkék:
  • Szerző: szbd

Antal Imre volt a legnépszerűbb a képernyőn, és hol valamilyen show-műsorban, televíziós filmsorozatban, hol pedig beszélgetős műsorban szórakoztatta a nagyérdeműt. Aztán valami megváltozott...

„Megkeseredett ember lett belőle, és ez volt a legborzasztóbb. Nekünk, akik rajongásig szerettük és tiszteltük őt, szörnyű volt végignézni, ahogy Imre önsorsrontó lett. Soha nem fogom elfelejteni, hogy az utolsó időszakában, amikor május elsején már reggel kilenckor beültünk a kocsiba, hogy vidéki előadásokra utazzunk, meg kellett állnunk az első benzinkútnál, ahol ő vodkát vett. És amikor megitta, elmúlt a feszültség, a rossz érzés, a világvége-hangulat – visszakaptuk az igazi Antal Imrét…” – idézte fel az emlékeket Nyertes Zsuzsa.

Nyolcvanhat esztendős lenne a legendás televí­ziós

Nyolcvanhat esztendős lenne a legendás televí­ziós
Fotó: MTI Fotó: Beliczay László

A színésznő szerint Antal Imre egy tüneményes férfi volt, akiben óriási szeretetéhség dolgozott, és sajnos jó adag naivitás is a világgal szemben. Ezt használták ki sokan. Kollégája, Ihos József is hangsúlyozta mindezt. A humorista fájdalmas titkokról rántotta le a leplet a Blikknek.

Kirabolták a lakását, elvitték imádott könyvkészletét, gyakorlatilag kisemmizték. Emlékszem arra az álmenedzserre, aki a már nagybeteg Antal Imre nevében nyilatkozott és intézkedett. Egyszer rejtett kamerával vettem fel a beszélgetésünket, így tudtam meg, hogy Imrét Kakasszékre vitték valamilyen elfekvőbe. Ez a csodálatraméltó ember többet, sokkal többet érdemelt volna az élettől. Amikor meghalt az édesanyja, onnantól kezdve soha nem szedte le azt a karácsonyfát a lakásában, amelyet még a Mama díszített fel. Pedig alapjában véve vidám ember volt. Egyszer jöttünk haza Csíkszeredáról, egy közös fellépésről, és kilenc órán át vicceket mesélt” – mondta a humorista.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?