LELKIZŐ

Üvöltve zokogott Aurelio: Kétszer is meg kellett szakítani a tárgyalást

Az eredeti tervek szerint szerdán ítélet született volna Aurelio emberrablási ügyében, a tárgyalást novemberre halasztotta a Szegedi Ítélőtábla.
  • Szerző: szbd

Szerdán reggel folytatódott Aurelio tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán. Az egykori valóságshow-sztár idegesen telefonálgatott az utcán, miközben a szakértők már a helyszínre érkeztek – írta meg a Blikk. Mint ismeretes, Aureliót emberrablással vádolják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Történt, hogy 2017 őszén közel 200 ezer forintot lopott el egy ismerőse Aureliotól, amíg ő ittas állapotban aludt egy bárban. A vád szerint ez miatt Aurelio barátai segítségével elrabolta az őt meglopó férfit, hogy így visszaszerezzék a pénzt.

Aurelio nem bírta ki sírás nélkül ezt a tárgyalást sem (Fotó: Ripost)

Első fokon már született ítélet, még 2019-ben négy év börtönbüntetésre ítélték Aureilot, aki azonban ügyvédjével fellebbezett, így az ügy azóta tart. A Szegedi Ítélőtáblán folytatódott másodfokon az ügy, amelynek volt már egy első felvonása június 9-én. Akkor azt kérték, hogy idézzék be azokat a szakértőket, akik korábban Aurelio elmeállapotát vizsgálták. A bíró helyt adott az indítvány, így új időpontot írtak ki: szeptember 8-át.

Egy általános orvosszakértő, illetve pszichológus szakértő is megjelent tárgyaláson. De Aurelioék azt szerették volna, ha egy pszichiáter szakértőt is meghallgatnak, az orvos azonban betegség miatt távol maradt.

A szakértő Aurelio magánéletére tért ki, elmondta, hogy nehezen illeszkedett be az iskolai közegbe, valamint párkapcsolatai is hullámzóak voltak. Ezen a ponton Aurelio elsírta magát, a pszichológus próbálta nyugtatgatni. Arról is beszélt a szakértő, hogy a vádlottnak korábban voltak öngyilkossági gondolatai, kísérletei is. Feljegyzés is van arról, hogy Aurelio korábban a karján okozott sérülést magának.

A tárgyalást még egyszer meg kellett szakítani, mert Aurelio zokogásban tört ki, amikor arról volt szó, hogy felelősnek érzi magát édesapja halála miatt. A szakértő szerint Aurelio azért vádolja magát, mert amikor a szülője beteg volt, ő gyakran nyúlt különféle szerekhez, amikkel le is bukott. Mint ismert, házkutatást tartottak az édesapjánál is, aki nem sokkal később elhunyt.

Végül berekesztette a tárgyalást a bíró, és novemberben, egy harmadik szakértő bevonásával folytatódik a tárgyalás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?