LELKIZŐ

Bálint gazda: életem utolsó percéig szolgálni szeretnék

Bálint György, vagy ahogy az egész ország ismeri, Bálint gazda, már 98 éves! Az idős kertészmérnök még a születésnapján is dolgozott, és meghatóan beszélt terveiről.
  • Szerző: Buster

Bálint gazda idős kora ellenére is energikus, és minden napot munkával tölt. Könyvet ír, és boldogan reagál az interneten hozzá érkező kertészeti kérdésekre. Orvosai ugyan nyugalomra intik és arra kérik, inkább pihenjen, de ő eldöntötte, élete utolsó percéig szolgálni fog…

%RIPOST% : Boldog születésnapot! Hogy telik?

Bálint gazda: Köszönöm szépen a kérdést, a koromhoz képest egészen jól. Próbálok változatlanul hasznára válni a társadalomnak.

Igyekszem segíteni a növénytermesztésben, hiszen ez az én mesterségem, ezt szeretném csinálni az utolsó leheletemig.

%RIPOST% : Mivel foglalatoskodik a mindennapokban?

Bg: Sokat vagyok itthon, és többnyire a számítógépem előtt ülök. Most főleg az új könyvemen dolgozom, mert feltétlenül szeretnék készen lenni vele határidőre. Ezen felül rengeteg tennivalóm van. Folyton szól a telefonom, vagy becsenget valaki és kérdeznek valamit a kertészkedéssel kapcsolatban. Én boldogan válaszolok, majd napjában többször is megnézem az e-mailjeimet, hiszen oda is tucatjával érkeznek a kérdések. Ennél szebb születésnapi ajándékot egyébként aligha kaphatnék, hiszen érzem, hogy hasznos vagyok… Egyébként mindennap hétkor kelek és kezdem a napot. Régen, ha hajnali négykor megjelentem az általam vezetett gazdaságban, a munkások hangos jó reggelttel köszöntöttek, de ha csak ötre értem oda, már csak a jó napot maradt.

A Bálint gazdával készült interjú folytatásáért keresd a %% napilap hétfői számát.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?